Salut

La marihuana ‘regna’ al Principat: dos de cada tres grams de droga que es van comissar el 2017 eren de ‘maria’

L’any passat la policia va detenir 116 persones i en va controlar 785 més i entre totes va recuperar 12,5 quilos d’estupefaents, vint menys que el 2016

Marihuana recuperada en una operació realitzada el maig de l'any passat.. POLICIA D'ANDORRA
Marihuana recuperada en una operació realitzada el maig de l'any passat. | POLICIA D'ANDORRA

Altaveu

Dos de cada tres grams de droga que la policia va comissar l’any passat eren de marihuana. El cos d’ordre va recuperar l’any passat, en total, 12,5 quilos d’estupefaents, la immensa majoria dels quals, fins a 8,3 quilograms, van ser de ‘maria’. La presència d’aquesta droga al Principat va créixer molt durant el 2017, mentre queixa en picat l’haixix. De fet, l’any passat es van segrestar 20 quilos menys d’estupefaents que el 2016.

Segons les dades fetes públiques pel departament d’Estadística, la policia va detenir 116 persones (31 andorrans, 36 residents i 49 no residents) i va controlar 785 persones més que portaven alguna substància (236 andorrans, 406 residents i 143 no residents). A partir de totes aquestes operacions els agents del cos d’ordre van recuperar 8,3 quilos de marihuana, 1,2 quilos d’haixix i 124 grams de cocaïna. De forma més residual també es va trobar substàncies com les amfetamines, l’speed, l’heroïna o la ketamina. I així fins a set substàncies més.

La major part de la droga recuperada va ser localitzada a l’interior del país (9,6 quilos), mentre que a la frontera hispano-andorrana se’n va trobar 2,4 quilos. El que es recupera a la duana del Baladrà és molt testimonial. El 2017 va ser de llarg entre els deu darrers anys el que més marihuana es va recuperar. En canvi, mentre al 2016 es van comissar prop de 30 quilos d’haixix, l’any passat només se’n va localitzar 1,2 quilos.

Comentaris

andromeda
4.

o estan en un altre planeta (interior) o la pudor els hi sembla familiar, que deu ser?

  • 0
  • 0
Un veí
3.

Normal que se'n recuperés menys que l'any anterior, si es que vas pel carrer, pels parcs o entres a gairegé qualsevol edifici i només sents que PUDOR a maria!
Jo em pregunto si la Policia fa suficient perquècom es possible que si jo que soc un ciutadà de peu, sent i veu tot això, com és que la Policia no ho veu i actua amb contindència?
La maria se sent d'una hora lluny i per Escaldes sembla que estigui per totes les cases

  • 0
  • 0
Mister magoo
2.

I quant informes a qui has d'informar que algú està amb mogudes,consumint a casa amb menors,qui pasa,qui ven i a on...........ni tant sols investiguen.................perquè?? Ja sabeu!!!

  • 0
  • 0
alfredbeta;
1.


Això va bé..això es donar tranquilitat  als clients i reforçar la confiança en el sector financer!Quan un ès eficaç ho és per tot!...
Si encara no sap on invertir vingui a Andorra, el païs on es tarda deu mesos en tranquilitzar als mercats...el país on un dia t'aixeques i t'ho ha fotut tot.
increïble
 

  • 0
  • 0

Comenta aquest article