La construcció del pati de l’escola El Pedral d’Encamp costarà un 20% més de l’inicialment previst

El Govern aprova una ampliació del contracte subscrit el juny passat amb Treballs Públics La Coma i afegeix 112.757 euros més als 575.057 establerts d’entrada

Comentaris

-
-
L’adquisició per part del Govern del solar que durant molts anys va servir de pati a l’escola El Pedral d’Encamp ja va ser controvertit. Criticat pel preu que se’n va pagar. Ara també aixeca polseguera l’encariment que experimenten les obres que es fan per adobar el terreny inicialment de lloguer i ara ja de propietat per convertir-lo en l’annex del centre escolar. Les obres costaran pràcticament un 20% del previst.

I és que l’executiu ha aprovat una ampliació del contracte firmat el juny passat amb l’empresa Treballs Pública La Coma pel qual, ara, s’afegeixen 112.757 euros més als 575.057 euros que d’entrada s’havien establert per convertir l’espai, d’uns 666 metres quadrats, en el pati que ha de donar servei a l’escola El Pedral. De fet, si mai calgués ampliar el centre escolar també es podria fer, però aquesta no és la intenció hores d’ara.

El termini d’execució del primer contracte, signat el 13 de juny passat, era de vuit setmanes. És a dir, dos mesos que s’han superat amb escreix. Ara, ampliant la partida econòmica, la inversió a fer, i que suposarà que les obres de construcció del pati se’n vagin fins pràcticament els 700.000 euros, comporten un termini suplementari de tres mesos per fer els treballs, que aparentment es troben en una fase molt més incipient del que haurien d’estar.

Fonts consultades han lamentat la fórmula a la qual està recorrent tot sovint l’executiu, que és el d’ampliar els contractes i, per tant, encarir més del previst inicialment les inversions, amb la qual cosa altres empreses diferents a la triada probablement al seu dia van fer ofertes per sota del cost real final del projecte. L’adquisició del terreny va suposar un desemborsament d’1,2 milions d’euros que es van sufragar mitjançant un suplement de crèdit que va haver de votar el Consell General.

Comentaris (1)

Trending