BancSabadell d’Andorra celebra el millor resultat de la seva història repartint un dividend de 6,25 euros per acció

La junta general ordinària d’accionistes valida els comptes d’un 2017 que es van tancar amb un benefici rècord de més de 10 milions d’euros i un important creixement en el mercat andorrà

Comentaris

Taula presidencial en la junta general ordinària d'accionistes celebrada aquest divendres al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
Taula presidencial en la junta general ordinària d'accionistes celebrada aquest divendres al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
BancSabadell distribuirà entre els socis, més de 800, 6,25 euros per acció com a dividend del 2017. És a dir, dels més de 10 milions de benefici que l’entitat va aconseguir el darrer exercici, poc més del 30% (3.126.000 euros) els destina a gratificar els accionistes mentre la resta els reserva per continuar capitalitzant l’entitat i donar-li la “robustesa” que tant el president del banc, Josep Permanyer, com el seu conseller director general, Josep Segura, han destacat que té. Tant l’un com l’altre han destacat davant la junta ordinària d’accionistes que “les perspectives de futur són positives”.

 

Tant el president del banc com el conseller director general han ressaltat el fet de dirigir-se solament al client del país, la implicació del personal i el suport de la matriu catalana

Els socis de l’entitat, moltíssims comparats amb altres bancs del país, han aprovat els comptes del 2017 i també les diverses propostes formulades per la direcció general i el consell d’administració, en especial el repartiment de dividends, que creix en 50 cèntims per acció respecte de l’any passat i en un euro en relació al 2015, suposant una rendibilitat sobre el nominal de la participació del 10,4%. En els seus discursos, tant Permanyer com Segura han ressaltat el boníssim comportament experimentat per BancSabadell d’Andorra, que per primera vegada en els seus divuit anys d’història ha assolit guanys de dos dígits.

Josep Segura ha remarcat “el fort augment de l’activitat el 2017, com a conseqüència del creixement dels clients objectiu i la seva vinculació més gran”. La base de clients prioritaris de l’entitat -particulars, comerços i empreses- va experimentar 1.547 noves altes netes. Això, “unit a la bona evolució del marge financer, han contribuït al bon comportament també del resultat d’explotació net”, aquells 10.039.000 euros que suposen tot un rècord per a una entitat que assoleix una rendibilitat dels fons propis (ROE) del 12,83% i una ràtio d’eficiència del 53%.

En els seus parlaments, tant el president com el director general han anat desgranant tot un seguit de dades i apreciacions. Segura ha explicat que “els recursos de clients han passat de 1.417 milions a 1.508 milions d’euros”, tot revertint d’aquesta manera “la baixada del 2016, derivada de l’aprovació de la normativa relativa a l’intercanvi automàtic”. Justament, Permanyer ha destacat el fet que el sector financer andorrà estigui immers en un procés d’adaptació a nous marcs normatius, ja sia nacionals o internacionals.

Permanyer ressalta que l’entitat “té un balanç sanejat i ben capitalitzat” en el marc d’un sistema financer andorrà que “ha de conviure amb uns temps complexos”

El president de l’entitat, que ha destacat el creixement econòmic mundial del qual també se n’ha vist beneficiat el Principat, ha explicat que el sector financer andorrà “ha de conviure amb uns temps complexos i amb una persistent volatilitat en els mercats financers, gestionant la conjuntura de tipus d’interès baixos i costos creixents en què hem de treballar”. En aquest marc, però, “BancSabadell d’Andorra té un balanç sanejat i ben capitalitzat”, segons que ha remarcat el conseller director general, que ha explicat que la intenció és repartir els propers exercicis entre el 30 i el 35% dels beneficis com a dividends.

El percentatge restant la idea és enviar-lo a engruixir els fons propis -que Permanyer ha situat en més de 81 milions d’euros el darrer dia del 2017- per “mantenir una excel·lent situació financera, complir amb les normes bancàries més exigents desenvolupar la nostra activitat amb normalitat i continuar creixent”, perquè segons Segura, “esperem continuar guanyant quota de mercat i de negoci”. El director general ha destacat que “si mirem la nostra quota en el mercat andorrà pel que fa al resultat d’explotació net, constatem una forta progressió fins a assolir el 6,39%”.

Segura remarca que “esperem continuar guanyant quota de mercat i de negoci” perquè “les perspectives són bones”

El fet que l’entitat s’adreça exclusivament al mercat andorrà ha estat ressaltat en diverses ocasions pels dos dirigents de BancSabadell, que també han destacat l’elevada professionalitat i compromís dels treballadors alhora que refermaven el fet diferencial d’una composició accionarial i uns productes oferts que tenen un component molt determinat i força allunyat al que, han mantingut, posen al mercat la resta de bancs del Principat. Alhora, tant Permanyer com Segura s’han refermat en la solidesa que dóna el fet de tenir al darrere del projecte andorrà una entitat de la mida i repercussió de Banc Sabadell.

Etiquetes

-

Relacionat

BancSabadell supera els 10 milions de benefici el 2017 i es fixa el repte de continuar creixent els propers exercicis
-

Relacionat

Caiguda de més del 15% dels beneficis del sector bancari durant el 2017

Comentaris

Trending