El congrès de Demòcrates sacseja l'escenari polític de Sant Julià

Tot i que les eleccions legislatives i comunal estan lluny, ja hi ha moviments i reunions per trobar possibles candidats

Comentaris

El sisè congrés de Demòcrates va tenir lloc dissabte passat.
El sisè congrés de Demòcrates va tenir lloc dissabte passat. DEMÒCRATES

El congrés de Demòcrates de dissabte ha sacsejat la política laurediana i tot que no hi ha eleccions legislatives i comunals fins el 2023 s'han activitat els moviments i ja no només pel nomenament d'Eugeni de Santiago al front del comitè parroquial de Sant Julià de Lòria. Hi ha moviments i reunions per definir estratègies, i sobretot per trobar candidats.

L'entrada d'Eugeni de Santiago suposa la sortida a l'executiu de  Demòcrates de Meritxell Teruel. Demòcrates ha apostat per l'exdirector de Naturland per reforçar la seva presència en una parròquia tradicionalment dominada per Unió Laurediana (UL) i on s'obre un escenari apassionant de cara a futures eleccions perquè a banda d'aquest partit, socialistes, Desperta Laurèdia i demòcrates, pot aparèixer Carine Montaner a banda del dubte sobre liberals i els integrants de Segle XXI.

La majoria volen cóncorrer a les eleccions en solitari però saben que quan més candidatures hi hagi més fàcil serà el triomf per UL que ja va ser derrotada a les comunals del 2015 per la coalició Laurèdia en Comú. La unió i el treball de determinats membres -pocs per l'envergadura de la tasca-, va contribuir al triomf de la llista que liderava Pep Vila però també va ser fonamental la pèssima gestió al front del comú de Montse Gil i Manel Torrentallé (UL).

A la màquina electoral d'UL només li falta un cap o una cap de cartell amb garanties després d'haver aprofitat l'efecte Majoral fent-lo anar del comú al consell i d'aquí una altra vegada a la corporació comunal. La manca de noms ja va propiciar, en el seu moment, el trasllat de Montse Gil del consell al comú.  UL treballa ara mateix amb quatre noms amb alguna sorpresa de consideració. De tota manera, el dels candidats no és un problema només d'UL. La resta tampoc estan com per tirar coets i menys en unes comunals on es necessiten 14 noms (dos d'ells suplents) i que no restin vots. Demòcrates pensa en una actual membre de Govern per a les legislatives acompanyat per una cara nova en l'escenari polític.

Comentaris (8)

Trending