Sant Julià rep un certificat com a destí turístic sostenible

D’aquesta manera, passa a ser la primera parròquia en tenir-lo i formarà part d’una xarxa de ciutats a nivell mundial

Comentaris

Majoral rebent la certificació.
Majoral rebent la certificació.

Sant Julià de Lòria és la primera parròquia d’Andorra en rebre una  certificació que la qualifica com a destí turístic sostenible i passa a formar part d’una xarxa de ciutats a nivell mundial. L’ens lliurador, l’Institut de Turisme Sostenible que presideix el Dr.Tomás de Azcárate i el Comú van signar a finals del 2020 la carta de compromís que ara s’ha traduït en la certificació com a Destí Biosphere.

Aquesta certificació garanteix un equilibri a llarg termini entre diferents àmbits com són l'econòmic, el sociocultural i el mediambiental. El cònsol major, Josep Majoral ha destacat que “l’acció s’emmarca en un pla global de comerç que ens aporta tenir un full de ruta”. “Es tracta d’un examen continu i una empresa vigilarà un cop a l’any que estem complint amb el què ens demanen”, ha explicat Majoral.

De Azcárate, que ha intervingut via telemàtica, ha destacat la feina feta per tots els implicats i ha felicitat a Sant Julià de Lòria per ser la primera destinació del país que obté aquesta etiqueta. Per la seva banda, el CEO de Grup Pirineus, Josep Maria Comes ha detallat que el procés per obtenir el segell “està subjecte a uns indicadors per millorar en diferents àmbits”. Comés ha explicat que la sostenibilitat té tres vèrtex: el medi ambient, la integració amb l’entorn i l’eficiència energètica i els indicadors justament mostren una foto general de com s’està en cadascun d’ells. Ara, el Comú té la primera de les tres categories, la d’argent, però si aconsegueix implicar el comerç i la restauració en que cal potenciar aquests valors podria aspirar a la d’or o bé la de platí.

Per fer-ho, Majoral ha comentat que “avui hem fet un primer pas i ara el que toca és comunicar i explicar als comerços de la parròquia quin és el projecte global i totes les accions que hem vingut fent”, com ara el conveni de col·laboració amb la Cambra de comerç per fer un diagnòstic de l’eix comercial de la parròquia, o bé el que es va signar amb l’associació de celíacs perquè restaurants oferissin àpats per a aquest col·lectiu de persones.

Comentaris (4)

Trending