Escaldes comença un servei gratuït de recollida porta a porta de grans voluminosos

El comú també ha ampliat l’obertura de la deixalleria del Fener, que estarà activa de dilluns a diumenge de 7 h a 19 h amb un treballador sempre present per orientar les persones que acudeixen per tirar estris

Presentació del nou sistema de recollida de grans voluminosos.
Presentació del nou sistema de recollida de grans voluminosos.

El comú d’Escaldes-Engordany engega una nova manera de recollir els grans voluminosos d’àmbit domèstic. La consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha explicat que es tracta d’una “reorganització per optimitzar els trajectes”. El canvi més evident és l’inici d’un servei gratuït porta a porta per buscar aquests estris, sempre i quan no es puguin desplaçar en un vehicle privat. A més, han ampliat l’obertura de la deixalleria del Fener, que estarà activa de dilluns a diumenge de 7 h a 19 h.

El pròxim dilluns, 7 de febrer, el comú d’Escaldes comença el servei de recollida porta a porta de grans voluminosos. L’horari per deixar aquests estris al carrer serà els diumenges, dimarts i dijous des de les 20 h fins a les 22 h. Perquè el vehicle comunal pugui passar a recollir els residus s’haurà de sol·licitar el servei al telèfon 622 645 per WhatsApp, o al departament de Serveis al 890 865. Vendrell ha remarcat que s’ha de tractar d’objectes que no càpiguen en un vehicle personal, que tingui unes dimensions més grans i que la mateixa persona no els pugui traslladar per si mateix a les deixalleries comunals.

La cap del departament de Medi Ambient, Isabel Rogé, ha apuntat que l’objectiu principal és “potenciar les deixalleries”, a més de fomentar la recollida selectiva i conscienciar a la població de quina mena d’estris es poden portar a les deixalleries comunals. Per això, es té activa la de la partida d’Ensuracanes de dilluns a divendres de 8 a 13 h i de 15 a 18 h, i la del Fener tots els dies de 7 a 19 h. A més, s’ha contractat personal perquè pugui estar sempre allà guiant a les persones, “els explica quin tipus de residus recollim i on s’ha de portar”, ha apuntat Vendrell. Això dóna solució a un problema existent en aquests indrets, “al no haver-hi ningú, se’ns escapava quan la gent no portada els residus pertinents, teníem una mica de descontrol”, ha apuntat Rogé. Per exemple, han recordat que no es pot portar cap estri industrial, sinó únicament d’ús domèstic.

Per poder fer més òptims tots aquests serveis s’han tingut en compte diverses variants. L’horari per depositar els estris al carrer perquè el servei vagi a recollir-los s’ha establert tenint en compte com sigui més còmode. “Hem cregut que aquests dies la gent té més temps de fer neteja a casa”, ha apuntat Vendrell. A més, per fer la recollida porta a porta s’ha posat a disposició un segon vehicle. D’aquesta manera, cadascun d’ells passarà per un tipus de residu diferent, i els que sigui necessari es portaran directament a CTRASA, sense passar per les deixalleries comunals. Aquest vehicle s’ha traslladat des d’un departament a un altre, estalviant així en inversions i optimitzant la presa de decisions. “Fins que no ho hem tingut tot ben lligat no hem engegat res”, ha assegurat Vendrell.

Etiquetes

Comentaris

Trending