L’RFEF posa fi a la lliga regular a Segona B i a la temporada de l’FC Andorra

Els quatre primers classificats de cada grup disputaran la promoció a porta tancada, no hi haurà descensos i es preveu una reestructuració en dos fases de la categoria

Martí Riverola fa una passada entre dos rivals al partit d'aquest diumenge contra l'Espanyol B
Martí Riverola fa una passada entre dos rivals al partit d'aquest diumenge contra l'Espanyol B

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) donarà per finalitzada la temporada regular a una Segona B que la propera temporada tindrà fins a cinc grups. Pel que fa a la promoció d’ascens, la disputaran els quatre primers classificats a un camp neutral encara a definir i, presumiblement, a porta tancada. Per tant, per l’FC Andorra s’ha acabat la campanya, com ha confirmat l'ens en un comunicat

En el cas de l’FC Andorra, que quan es va suspendre la competició a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus, es trobava en novena posició del grup 3, això suposa la finalització de la temporada. Seran Castelló, Barcelona B, Sabadell i Cornellà els equips que disputin la fase d’ascens. Juntament amb els altres quatre primers classificats de cada grup participaran en una promoció unificada a camp neutral. Es barallen dos escenaris: la Ciutat Esportiva de Las Rozas i el Pinatar Arena, a Múrcia. Si aquest play-off no es pogués realitzar per raons sanitàries, pujarien els quatre líders.

Hi haurà cinc grups la propera campanya i es treballa en una categoria intermèdia entre Segona A i Segona B per a la 2021-22

Al mateix temps, no hi haurà cap descens. Per tant, la categoria passaria a tenir l’any vinent 98 equips: els 76 que es mantenen aquesta temporada, els quatre que baixaran des de Segona A i els 18 que ascendiran des de Tercera, on es farà també una promoció unificada, en aquest cas únicament entre els quatre primers de cada grup. 

Per abordar aquest increment de participants, caldrà reestructurar la categoria. I això es farà en dues etapes. La primera, la temporada vinent, amb la creació d’un cinquè grup. Tots tindran 20 equips, ja que l'RFEF, un cop finalitzada la promoció, té previst atorgar dues places més entre els primers que no hagin ascendit, per fer un total de 100 clubs.

Això sí, serà una estructura únicament per una temporada, perquè la voluntat de l’RFEF és fer cas a una de les propostes que s’han fet des dels clubs: la creació pel 2021-22 d’una categoria intermèdia entre Segona A i Segona B, de caràcter també professional.

La decisió ha estat traslladada a les diferents territorials. Tot i això, encara ha de ser refermada per la comissió delegada de l’RFEF, que es reunirà divendres. Tot apunta, però, que no hi haurà problemes perquè tiri endavant. Una altra cosa és si algun club dels qui es considerin perjudicats, com ara aquells que lluitaven per les primeres places però que, justament, quan es va aturar la lliga no hi eren entre els quatre primers, decideix prendre alguna mesura per impugnar la resolució.

Etiquetes

Comentaris

Trending