L'impacte d'una bola de plom en un restaurant de la Massana lligat a Jordi Troguet enrareix la campanya

Comentaris

L\'impacte d\'una bola de plom en un restaurant de la Massana lligat a Jordi Troguet enrareix la campanya
L\'impacte d\'una bola de plom en un restaurant de la Massana lligat a Jordi Troguet enrareix la campanya

Tot i haver-se descartat inicialment l'ús d'una arma de foc en l'impacte sofert a la finestra del restaurant Borda Raubert de la Massana, l'incident ha enrarit el tercer dia de campanya electoral. L'establiment de restauració situat a la carretera entre el nucli de la Massana i el d'Erts és propietat del germà del candidat liberal a Encamp, Jordi Troguet. I una de les hipòtesis de treball en la investigació que du a terme la policia és que l'acció violenta tingui a veure amb la involucració política de Troguet. No és l'únic escenari, però. Per la zona hi passen nombrosos caçadors, però en quaranta anys d'existència del restaurant mai no hi havia hagut un fet com aquest.

D'entrada es treballava amb la hipòtesi que l'impacte contra el vidre de la finestra hagués estat a causa d'un tret. A mida que els agents de policia encarregats de la investigació han anat recopilant dades, s'ha descartat, en principi, la intervenció d'una arma de foc. Segons fonts properes al cos de l'ordre s'hauria trobat una bola de plom que tot indica que seria l'element amb el qual s'hauria impactat contra el vidre, porcions del qual s'han escampat diversos metres dins del restaurant. Els investigadors estant intentant saber ara amb quin objecte s'hauria llançat, suposadament des de l'altre cantó de la carretera, la bola.

Els titulars del negoci restaurador tenen previst denunciar formalment els fets aquesta tarda. L'impacte al vidre l'han descobert aquest matí, quan han acudit a l'establiment per començar a preparar la jornada. Segons les diverses fonts consultades, no s'ha trobat cap porta ni cap finestra forçada. Ni res que fes preveure que l'autor o autors dels fets tinguessin intenció d'accedir al recinte. Quan el restaurant va plegar veles anit tot estava en ordre, segons fonts properes als responsables de l'establiment, comandant pel matrimoni format per Josep Maria Troguet i Dolors Pal. 

Malgrat que la implicació política d'un dels germans del propietari del restaurant sigui una hipòtesi sobre la qual es treballa per intentar motivar l'incident, no és l'única alternativa. Jordi Troguet que s'ha mostrat molt preocupat i espantat pel succés també ha mostrat la seva confiança en el fet que "espero que no" tingui res a veure amb la seva decisió d'encapçalar la llista de Liberals Independents a Encamp. "No pot ser tan bruta la política", s'ha demanat. Un altre dels components de la família, Francesc, és policia. Una altra feina sensible i que en més d'una ocasió aixeca recels.

Sia com vulgui, el succés, pel vincle que pot arribar a tenir amb la política ha consternat molta gent. La policia treballa a contrarellotge per intentar aclarir els fets i evitar que es faci una bola amb tot plegat. Després de la temença inicial, la recopilació de dades han rebaixat una mica la tensió inicial. Totes les vies estan obertes, no obstant això. Des que sigui algun avís o similar en relació amb algun fet desconegut fins que es tracti simplement d'una bretolada.

Comentaris

Trending