Govern respon al comú de Sant Julià que l’aportació per als pisos tutelats “ha de ser equilibrada”

L’executiu manté el seu compromís en participar en el finançament dels habitatges que s’han de construir a la carretera general i destinats per a persones tutelades de més de 65 anys

Indret on es faran els pisos tutelats.
Indret on es faran els pisos tutelats. ALBERT SANJUAN

Que el Govern està disposat a participar en el finançament dels pisos tutelats que promouen diferents institucions privades a Sant Julià, sí. Ara, que hi posi els sis milions d’euros que demana el comú lauredià és una altra cosa. Més encara, l’executiu, que està disposat a fer una aportació econòmica, ha donat a entendre que el que aporti l’administració central “ha de ser equilibrat” amb el que posi la corporació. I la cònsol menor, Sofia Cortesao, ja va deixar clar que el comú no pot anar més enllà de tres milions dels setze que costa el projecte.

Hores d’ara, entre les parts privades que participen en el projecte que s’ha de desenvolupar a la carretera general, a l’entrada sud de la parròquia, a l’altura de l’edifici que fins no fa gaire mesos acollia un taller mecànic -Creu Roja, Reig Fundació, Bomosa i les donacions dels marmessors dels hereus de Climent Riera i dels de Maria Duró- s’haurien reunit uns sis milions d’euros. El comú pot fer una aportació de tres milions. Llavors es demana una partida de sis milions més al Govern i quedarà un milió més que podria sortir de finançament bancari estricte o del Banc de Desenvolupament Europeu. 

Sofia Cortesao en el lloc on s'han de construir els pisos tutelats.

Relacionat

Sant Julià demana sis milions al Govern per al projecte dels pisos tutelats

“Estem d’acord en poder-hi col·laborar, però després veurem quina és l’aportació”, ha indicat Guillem Casal. I ha insistit que l’aportació “ha de ser equilibrada”, però “més enllà de la quantitat estem en l’anàlisi de la negociació”. I caldrà veure com estan les qüestions pressupostàries i les disposicions financeres d’uns i altres. 

Comentaris (9)

Trending