Sant Julià demana sis milions al Govern per al projecte dels pisos tutelats

La cònsol menor, Sofia Cortesao, ha xifrat el cost total dels tres blocs en setze milions, dels quals sis ja s’han aconseguit d’aportacions privades i el comú n’aportaria uns tres amb l’objectiu que els treballs estiguin acabats el 2027

Sofia Cortesao en el lloc on s'han de construir els pisos tutelats.
Sofia Cortesao en el lloc on s'han de construir els pisos tutelats. Albert Sanjuan

El comú de Sant Julià de Lòria té previst demanar sis milions d’euros al Govern per al projecte de pisos tutelats per a la gent gran. La cònsol menor, Sofia Cortesao, ha celebrat que l’executiu formi part d’un “projecte d’interès nacional destinat a un col·lectiu vulnerable”. Preveu que el cost total dels tres blocs de pisos ascendeixi a 16 milions d’euros, dels quals ja se’n tenen 6 provinents d’aportacions privades. La corporació n’aportaria uns tres i caldrà buscar-ne un més. L’objectiu és que estiguin acabats el 2027.

La corporació considerava important que Govern entrés a formar part de la fundació i que s’impliqués en el finançament. Tant el cònsol major, Cerni Cairat, com la cònsol menor, Sofia Cortesao, han aplaudit l’anunci de l’executiu. “Estem en fase de negociació sobre els imports i les xifres que ha d’aportar cadascú”, ha exposat aquest matí Cortesao.

Cortesao ha volgut deixar clar que, fins al moment, ja n’han destinat 700.000 euros i destaca que “no podem tensar les finances comunals”

La cònsol menor ha xifrat en 16 milions d’euros el cost dels tres blocs de pisos tutelats destinats a persones majors de 65 anys. D’aquests, ja s’han aconseguit 6 provinents d’aportacions privades. L’objectiu és “Govern n’aporti sis milions i el comú uns tres. El milió que falta l’haurem de buscar a través dels bancs o del Banc de desenvolupament europeu”, ha manifestat. Cortesao ha volgut deixar clar que, fins al moment, ja n’han destinat 700.000 euros i destaca que “no podem tensar les finances comunals”. En aquest sentit, de cara al 2025 en tenen un milió pressupostat.

Els plans de la corporació impliquen tancar el finançament aquest 2024 i constituir la fundació. L’any vinent es redactaria el plec de bases amb l’objectiu d’iniciar les obres que es preveu que estiguin enllestides l’any 2027. En total hi haurà 54 pisos de cinquanta metres quadrats i estaran monitoritzats per donar “la sensació de seguretat i d’un acompanyament digne”. Així mateix, comptarà amb un centre de dia amb una capacitat per a 30 persones amb espais verds i de restauració.

Comentaris (14)

Trending