L’activista finlandès Ilja Janitskin, content però estrany de sentir-se en llibertat

El tribunal d’Hèlsinki assegura que un cop celebrada la vista no hi ha raons per mantenir l’exeditor de la revista ‘mv-lehti’ empresonat i l’allibera en espera de sentència el setembre

Ilja Janitskin just en sortir de les instal·lacions del tribunal que finalment el va alliberar.
Ilja Janitskin just en sortir de les instal·lacions del tribunal que finalment el va alliberar.
L’activista polític finlandès Ilja Janitskin està en llibertat provisional. Una vegada celebrat el judici per múltiples acusacions, els magistrats de la Cort del districte d’Hèlsinki van considerar que no hi ha motius per mantenir empresonat el fundador de la revista electrònica ‘mv-lehti’. La fiscalia demana per a Janitskin, detingut a Andorra l’agost de l’any passat i enviat el mes d’abril cap a Finlàndia, un any i vuit mesos d’empresonament.

En sortir de les instal·lacions del tribunal de la capital finlandesa, on es va fer una petita vista per decidir sobre la petició de llibertat sol·licitada per la defensa de l’activista polític, Janitskin va declarar als mitjans locals que se sentia estrany de poder recuperar la llibertat. I no va voler fer gaire apreciacions més respecte del procés, en considerar que molt probablement el cas acabarà davant el Tribunal Suprem vist que molt probablement hi haurà recursos.

En qualsevol cas, la Cort d’Hèlsinki, després de diverses peticions de llibertat formulades per l’advocada que defensa els interessos de Janitskin al seu país, va considerar que havent-se jutjat el cas, l’activista polític pot restar en llibertat fins que es dicti la sentència, una decisió que s’espera per als darrers dies de setembre. A Ilja Janitskin se li atribueixen múltiples delictes. Però aquell en què s’hauria insistit més en el seu cas és el de vulneració del dret a la propietat intel·lectual per haver reproduït en la seva revista electrònica articles d’altres mitjans sense consentiment. 

I, a partir d’aquí, tot un seguit d’altres acusacions com apologia de l’odi contra els immigrants o blanqueig de diners procedents de recaptacions il·legals. Els seus fidels seguidors, com tantes altres vegades, esperaven a les portes del tribunal i van celebrar l’alliberament de Janitskin.

Etiquetes

Johan Bäckman (al fons a l'esquerra) i Ilja Janitskin (a la dreta) durant la sessió inicial del judici a la cort del districte d'Hèlsinki.

Relacionat

Hèlsinki demana a Janitskin 20 mesos de presó per enaltiment d’odi racial i assetjar una periodista
Moment en què Janitskin és introduït a un furgó de la policia espanyola, a la frontera del riu Runer, per ser traslladat cap a Barcelona direcció Hèlsinki.

Relacionat

El Constitucional rebutja el recurs que pretenia frenar l’extradició de l’activista polític finlandès lliurat el 13 d’abril
-

Relacionat

Les autoritats judicials finlandeses descarten alliberar Ilja Janitskin
-

Relacionat

L'activista polític finlandès lliurat per Andorra a Hèlsinki canvia de presó i comença a rebre tractament mèdic
-

Relacionat

Posposada fins al 31 de maig la decisió judicial sobre l’empresonament provisional de Janitskin
-

Relacionat

Familiars d’Ilja Janitskin denuncien que la policia finlandesa li impedeix seguir el tractament pel càncer
-

Relacionat

Un centenar de persones reclamen la l’alliberament de Janitskin davant la comissaria central d’Hèlsinki
-

Relacionat

Andorra entrega l’activista polític reclamat per Hèlsinki a les autoritats finlandeses

Comentaris

Trending