Les autoritats judicials finlandeses descarten alliberar Ilja Janitskin

L’activista polític lliurat per Andorra a Hèlsinki s’haurà d’esperar a un primer judici que està previst que se celebri el 31 d’aquest mes per veure si pot recobrar la llibertat

-
-

Les autoritats judicials finlandeses han descartat alliberar preventivament l’activista polític entregat a Hèlsinki per Andorra Ilja Janitskin. La cort del districte de la capital finlandesa va celebrar aquest dimecres una petita vista per resoldre una petició de posada en llibertat immediata que havia sol·licitat dilluns l’advocada defensora del qui va ser, també, editor fundador de la revista electrònica mv-lehti. El jutge va denegar l’alliberament i el va emplaçar a un primer judici que està convocat per al proper dia 31.

El darrer dia d’aquest mes s’ha de celebrar una vista en què s’hauria de tractar ja el fons de les acusacions que es formulen contra Janitskin, els partidaris del qual consideren que la immensa majoria dels quals, només pel temps transcorregut, i tot i defensant que no s’han comès mai, ja haurien d’estar prescrits. A Janitskin, com a mínim euroescèptic i nacionalista radical, se l’acusa d’enaltir l’odi racial però també, per exemple, de fomentar les apostes il·legals o de blanquejar capitals, entre molts dels altres.

Un jutge de la cort central del districte judicial de la capital finlandesa va denegar la petició d’alliberament immediat que s’havia sol·licitat dilluns

Mentre Janitskin i el seu entorn asseguren que tot plegat és una cacera de bruixes donat al fet que tant des de la plataforma política que va liderar com des de la revista que va fundar ja estant a Espanya hauria posat al descobert infinitat d’anomalies i corrupteles protagonitzades per la classe política i les autoritats policials i judicials del país, és cert també que a Hèlsinki no agraden ni poc ni gens els vincles russos que té l’exjugador d’hoquei gel.

En tot cas, la defensa d’Ilja Janitskin espera que després de la vista del dia 31, l’activista polític pugui recobrar la llibertat o, com a mínim, pugui deixar el centre penitenciari on des de fa uns dies està ingressat sota algunes mesures cautelars que es puguin dictar. Els seguidors de Janitskin van dur a terme aquest dimecres una nova demostració de suport al comunicador i exesportista d’elit davant les instal·lacions que acullen la cort judicial central de la capital finesa. 

Les concentracions, però, cada vegada són més testimonials. El que sí que agraeixen els familiars i coneguts de Janitskin és el trasllat a la presó de Vantaa, als afores d’Hèlsinki, un centre penitenciari amb unitat hospitalària annexada que li permetria subministrar al pres el tractament mèdic necessari per combatre el càncer que pateix.

Comentaris

Trending