Posposada fins al 31 de maig la decisió judicial sobre l’empresonament provisional de Janitskin

De moment, l’activista polític entregat a Hèlsinki per les autoritats andorranes es manté reclòs en el penal de la comissaria central de policia de la capital finlandesa

-
-
El Tribunal del Districte d’Hèlsinki ha posposat la decisió final sobre l’empresonament preventiu de l’activista polític finlandès Ilja Janitskin fins al 31 de maig. Mentrestant, l’home entregat a les autoritats fineses per Andorra romandrà a les instal·lacions penitenciàries del despatx central de policia de la capital de Finlàndia, segons que han indicat fonts properes a Janitskin, que han assegurat que han informat Amnistia Internacional de la situació que viu el també fundador de la revista electrònica MV-lehti sense que l’organització no governamental hagi prestat gaire atenció al cas.

Janitskin ha estat sotmès aquest dimarts a una audiència judicial després que entre ahir i avui la policia li prengués declaració durant una hora i mitja el primer dia i una hora més avui, fins que l’estat de salut de l’activista polític ha fet aconsellable deixar estar l’interrogatori. Malgrat que inicialment s’havia considerat que l’audiència seria a porta tancada, finalment les autoritats judicials han permès l’entrada a la sala de la mare de Janitskin, un seguidor de la plataforma política promoguda per l’activista i l’actual editor en cap de MV-lehti.

Familiars i amics de l’antic editor de la revista electrònica MV-lehti han comunicat la situació d’aquest a Amnistia Internacional, sense que l’organització n’hagi fet gaire cas

Mentre responia a les preguntes del jutge, una cinquantena de persones s’han concentrat a les immediacions de la comissaria central de policia d’Hèlsinki per reclamar de nou l’alliberament de Janitskin. No obstant això, la situació que viu el també exjugador d’hoquei gel finlandès cada cop està passant més desapercebuda. I si avui no hi ha hagut cap decisió judicial ferma és, segons fonts properes al detingut, per “guanyar temps, mantenir-lo tant temps com sigui possible a la presó i, alhora, denegant-li la medicació” per tractar el càncer de què va ser diagnosticat a Andorra.

Segons els familiars i amics de Janitskin, molt afectats per la situació per la qual està passant, se l’estaria matant en vida. A la presó, només hauria estat visitat un cop per un metge i encara, segons les fonts, durant tot just un minut i sense que se li hagi prescrit la medicació deguda. Alhora, no va ser fins aquest dilluns que se li va permetre dutxar per primer cop des que va sortir, divendres al matí, del Principat.

La defensa de Janitskin considera que un nombre important dels delictes de què s’acusa l’activista polític i antic editor de la revista MV-lehti estarien prescrits. No obstant això, el jutge no creu el mateix i els hi continuaria imputant. En qualsevol cas, no se sabrà fins al darrer dia de maig quina és la situació exacte processal amb què es manté l’home que va arribar al país a principi del 2017 i va ser detingut el mes d’agost producte d’una alerta roja decretada per Interpol.

Etiquetes

-

Relacionat

Familiars d’Ilja Janitskin denuncien que la policia finlandesa li impedeix seguir el tractament pel càncer
-

Relacionat

Un centenar de persones reclamen la l’alliberament de Janitskin davant la comissaria central d’Hèlsinki
-

Relacionat

El ‘cas Janitskin’ dóna ales al Govern per modificar la composició i el funcionament del Tribunal Constitucional
-

Relacionat

Andorra entrega l’activista polític reclamat per Hèlsinki a les autoritats finlandeses
La petició d’extradició de Janitskin la firma… la ministra de Transports i Comunicacions

Relacionat

L’activista polític reclamat per Finlàndia torna a estar empresonat esperant l’extradició

Comentaris

Trending