Familiars d’Ilja Janitskin denuncien que la policia finlandesa li impedeix seguir el tractament pel càncer

Aquest dimarts se celebrarà una audiència, que hauria de ser pública però ara per ara es preveu a porta tancada, per decidir si s’ingressa l’activista polític a la presó de manera preventiva

-
-
L’entorn d’Ilja Janitskin, l’activista polític finlandès que Andorra va entregar divendres a les autoritats d’Hèlsinki després de vuit mesos de procés judicial per decidir sobre l’extradició sol·licitada per les autoritats fineses, acusa la policia d’aquell país d’estar-li dificultant el tractament mèdic que hauria de seguir pel càncer que li va ser diagnosticat al Principat i pel qual se’l va intervenir a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Janitskin està ingressat al dipòsit penitenciari de la comissaria principal d’Hèlsinki des de la matinada de dissabte. Abans d’agafar l’avió que l’havia de traslladar a la capital finesa des de Barcelona, el fundador de la revista electrònica mv-lehti va ser visitat per un metge que li va prescriure el medicament que va considerar adient davant la dolença que pateix. Però una vegada hauria arribat a territori finlandès i hauria ingressat al penal de la policia, els agents, segons els familiars de Janitskin, li haurien requisat tots els medicaments i només li estarien subministrant Panadol, que seria un fàrmac per alleugerir dolences lleus.

L’entorn de l’activista polític considera que això és una flagrant violació dels drets humans i que es podria equiparar, pràcticament, amb el mal tracte o la tortura, “està passant exactament allò que nosaltres ja ens imaginàvem i que vam anar denunciant”. Alhora, han denunciat també que per decidir si finalment se l’ingressa a presó preventiva o no, es farà aquest dimarts una vista. Però no serà, a tenor de les fonts properes a l’activista polític, una vista normal.

Segons les esmentades fonts, s’hauria de celebrar una audiència pública en un jutjat del districte d’Hèlsinki. Finalment, però, i segons les informacions de què es disposa ara per ara, el que es farà serà una vista a porta tancada i al mateix recinte penitenciari de la comissaria de policia. La mare de Janitskin preveu personar-se a la comissaria de policia amb l’objectiu de ser present a la vista, segons les fonts consultades.

Etiquetes

-

Relacionat

Un centenar de persones reclamen la l’alliberament de Janitskin davant la comissaria central d’Hèlsinki
-

Relacionat

El ‘cas Janitskin’ dóna ales al Govern per modificar la composició i el funcionament del Tribunal Constitucional
-

Relacionat

Andorra entrega l’activista polític reclamat per Hèlsinki a les autoritats finlandeses
La petició d’extradició de Janitskin la firma… la ministra de Transports i Comunicacions

Relacionat

L’activista polític reclamat per Finlàndia torna a estar empresonat esperant l’extradició
-

Relacionat

El Superior contradiu el Tribunal de Corts i acorda extradir a Hèlsinki l’activista sociopolític arrestat a Andorra
Janitskin va triar Andorra perquè “la situació política” representa els valors que ell vol per a Finlàndia

Relacionat

El polític i periodista reclamat per Finlàndia sol·licita l’asil polític a Andorra
Ilja Janitskin durant una entrevista al domicili on vivia, a Fontaneda.

Relacionat

"Si s'escolta la policia finlandesa jo sóc tan perillós com Bin Laden"

Comentaris

Trending