L'activista polític finlandès lliurat per Andorra a Hèlsinki canvia de presó i comença a rebre tractament mèdic

Des que havia arribat al seu país procedent del Principat fa quinze dies, se li havia retirat la medicació prescrita per combatre el càncer que se li va diagnosticar a Meritxell

-
-
Les autoritats penitenciàries finlandeses han traslladat de presó l’activista polític i fundador de la revista electrònica mv-lehti.net Ilja Janitskin, entregat a Hèlsinki per Andorra fa dues setmanes. El canvi de centre penitenciari, ara per ara, seria positiu per al pres. Després de quinze dies se li hauria començat a administrar el tractament necessari per combatre el càncer del qual va haver de ser intervingut quirúrgicament al Principat.

Els familiars i l’entorn social de Janitskin han estat denunciant durant molts dies la desatenció que estava rebent l’activista polític, acusat d’una col·lecció molt nombrosa de delictes: des de l’enaltiment de l’odi racional al blanqueig de capitals passant per vulneració de la propietat intel·lectual a la recaptació il·legal de diners. Segons la família de l’exjugador d’hoquei finès, només arribar a Hèlsinki se li van retirar tots els medicaments prescrits a Andorra pel tractament del càncer. I només li van subministrar medicines per al maldecap o l’alteració de la pressió sanguínia. Un dels arguments per no seguir el tractament prescrit a l’hospital Nostre Senyora de Meritxell seria la impossibilitat de traduir les receptes del català al finlandès.

Aquest divendres el fundador de la revista electrònica mv-lehti ha estat traslladat a un centre penitenciari que incorpora una unitat hospitalària i això fa ser optimista la seva família

La situació hauria canviat aquest divendres, segons fonts properes a la família de Janitskin. L’activista polític hauria estat traslladat a la presó de Vantaa, a tocar de Hèlsinki i molt a prop de l’aeroport internacional de la capital finlandesa. La presó de Vantaa té una unitat hospitalària i des d’allí se li hauria començat a administrar a Janitskin el tractament mèdic adequat que necessiti. Segons les fonts familiars consultades, l’activista finlandès se sentiria millor i el tractament que se li hauria començat a aplicar estaria fent els primers efectes positius.

Pel que fa a les accions judicials encara endegades al Principat, no hi ha notícies del Tribunal Constitucional. Just una hora abans que es fes efectiva l’entrega, fa quinze dies, de Janitskin a les autoritats finlandeses per part de la policia andorrana en compliment de les resolucions judicials relacionades amb la petició d’extradició, la defensa de l’activista finlandès va presentar un recurs d’empara urgent i sumaríssim sobre el qual encara no hi ha hagut cap pronunciament. Ni tal sols sobre la seva admissió.

Etiquetes

-

Relacionat

Posposada fins al 31 de maig la decisió judicial sobre l’empresonament provisional de Janitskin
-

Relacionat

Familiars d’Ilja Janitskin denuncien que la policia finlandesa li impedeix seguir el tractament pel càncer
-

Relacionat

Un centenar de persones reclamen la l’alliberament de Janitskin davant la comissaria central d’Hèlsinki
-

Relacionat

El ‘cas Janitskin’ dóna ales al Govern per modificar la composició i el funcionament del Tribunal Constitucional
-

Relacionat

Andorra entrega l’activista polític reclamat per Hèlsinki a les autoritats finlandeses
La petició d’extradició de Janitskin la firma… la ministra de Transports i Comunicacions

Relacionat

L’activista polític reclamat per Finlàndia torna a estar empresonat esperant l’extradició
-

Relacionat

El Superior contradiu el Tribunal de Corts i acorda extradir a Hèlsinki l’activista sociopolític arrestat a Andorra
Janitskin va triar Andorra perquè “la situació política” representa els valors que ell vol per a Finlàndia

Relacionat

El polític i periodista reclamat per Finlàndia sol·licita l’asil polític a Andorra

Comentaris

Trending