La prova pilot de la Massana s'estrena amb bona nota i Mobilitat l'ampliarà a Canillo i Santa Coloma

El nou equip de viabilitat treballa en iniciatives a la zona de Bombers, i a l'hivern a la baixada de pistes.

La rotonda d'Anyós a l'inici de la prova pilot.
La rotonda d'Anyós a l'inici de la prova pilot.
El primer dia de la prova pilot de trànsit de la sortida de la Massana en sentit Escaldes-Engordany ha tingut bona nota. El túnel del Pont Pla que es tanca habitualment dues vegades, entre quarts de vuit i les nou del matí, aquest dimecres ha estat obert tota l'estona. El director del Centre Nacional del Trànsit, Jaume Bonell diu que s'han complert els dos objectius marcats: reduir les aglomeracions de sortida de la parròquia massanenca i que el trànsit que surt d'Anyós no generi retencions. Les properes accions es faran a la zona de Bombers a la CG1 i a l'entrada nord de Canillo en temporada d'esquí.

La prova pilot de trànsit a la sortida de la Massana en sentit sud ha estat reeixida. Així ho ha valorat a l'Altaveu el director del Centre Nacional del Trànsit, Jaume Bonell, "S'han complert els dos objectius que ens havíem marcat. Donar continuitat al trànsit de sortida en sentit Escaldes-Engordany tot reduint les aglomeracions i que el transit que s'incorpora des d'Anyós no generi retencions".

No s'hagut de tancar en cap moment el túnel del Pont Pla quan cada matí s'ha de fer dues vegades

Segons Bonell, el millor indicador que les coses han anat bé és el fet que no s'ha hagut de tancar en cap moment el túnel del Pont Pla, quan s'acostuma dos cops cada matí entre quarts de vuit i les nou. "Hem aconseguit duplicar la capacitat de la carretera", afegeix.

L'inici de la segona prova pilot -la primera del mes de gener passat no va funcionar- ha coincidit amb l'estrena del nou equip de viablitat que com explica Bonell "ajudarà en petites coses per millorar el trànsit". Així les properes accions es faran en moments puntuals, com ara el pont dels Bombers, a la GC1 a Santa Coloma i a l'entrada nord de Canillo durant la temporada d'esquí. "A la zona de Bombers, es passa de dos a un carril i en posariem dos en dies de molta afluència de vehicles, com els caps de setmana. El mateix succeix a Sant Joan de Caselles, Es passa de dos carrils a un. Si hi haguessin dos carrils l'entrada nord a Canillo seria més senzilla a la baixada de pistes", conclou Bonell.

 

 

Comentaris (1)

Trending