Els efectes d'un debat: el comú d'Encamp ara sí retira les jardineres del Pas

Comentaris

Els efectes d\'un debat: el comú d\'Encamp ara sí retira les jardineres del Pas
Els efectes d\'un debat: el comú d\'Encamp ara sí retira les jardineres del Pas

El Pas de la Casa s'ha despertat avui amb una jardinera menys. Són els efectes d'un debat electoral a la televisió i la recta final de la campanya per a les comunals de diumenge. Durant el debat d'Andorra Televisió, el candidat liberal, Jordi Troguet, va retreure al seu homòleg d'UP DA, Jordi Torres Arauz, que el comú no dóna resposta a la majoria de demandes ciutadanes. I ho va exemplificar en un cas d'un comerciant del Pas que fa quatre mesos va sol·licitar a la corporació que es retirés una jardinera situada davant la seva botiga al carrer Major del poble encampadà. L'impedia que vehicles de clients poguessin estacionar momentàniament per carregar les eventuals compres.

La sorpresa molts dels habitants del Pas de la Casa ha estat veure com aquest matí un camió enviat pel comú procedia a retirar l'ornament floral. Torres Arauz va prendre nota durant el debat i vist que les travesses situen molta igualtat a Encamp no vol tenir ensurts. El Pas pot ser decisiu en el resultat final de les votacions de diumenge. Els candidats hi fan campanya fins al darrer moment. I totes les formacions miren de buscar les aliances que consideren que més els poden beneficiar. Per exemple, l'expresidenta i candidat en altres comicis dels Verds Antònia Escoda, té previst fer d'interventora del Partit Socialdemòcrata (PS). 

Justament, el candidat socialdemòcrata Joan Sans i el ja esmentat Jordi Troguet  van protagonitzar el debat esmentat. Durant molts minuts van posar contra les cordes l'actual cònsol menor i candidat demòcrata Jordi Torres. El cap de llista d'UP DA va defensar la feina feta durant aquest mandat, especialment destinada a redreçar les finances comunals. Sans i Troguet van admetre que el deute s'havia rebaixat considerablement. Però que havia estat a canvi de "deixar abandonada la parròquia". En aquest sentit, especialment clar i rotund va ser el candidat liberal.

Troguet va lamentar que el comú no s'hagi pogut en pro de la ciutadania fins al darrer mes. I va citar un parell d'exemples de la presumpta deixadesa de la majoria comunal. Així, el candidat liberal va explicar que les darreres setmanes s'han instal·lat unes papereres que feia molt temps que estaven tancades en un magatzem. I va retreure a Torres Arauz que no es donés resposta als ciutadans i ni se'ls escoltés ni se'ls informés. Troguet, com Sans, van criticar, per exemple, que no s'hagués exposat públicament l'acord amb Saetde sobre el Pas de la Casa, que el candidat liberal va considerar "un nyap" quant a les formes i que caldrà estudiar pel que fa al fons. Però a més a més, Troguet va detallar tot d'exemples concrets.

I entre les concrecions hi havia les jardineres que molesten a alguns comerciants de la parròquia. D'Encamp i, especialment, del Pas de la Casa. Després de setmanes i setmanes esperant, avui s'han retirat les jardineres. "Volem continuar la feina feta durant els quatre darrers anys", va dir Jordi Torres Arauz durant el debat a ATV de forma contundent. La resposta de Troguet encara va ser més clara: "Què diu? Que vol continuar fent el que aquests quatre anys? Doncs deixem-ho correr. En tot cas digui que vol fer el que ha fet aquest darrer mes dels quatre anys, que llavors potser sí que es  faran coses". Retirar jardineres, per exemple.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.