La Massana destinarà 52.000 euros a la construcció d’un mirador astronòmic al coll de la Botella

El projecte s’emmarca en la voluntat d’atreure visitants a la parròquia aficionats a l’observació del cel i l’espai i hauria d’estar enllestit a inicis de la tardor

Una previsió de com seria el futur mirador.
Una previsió de com seria el futur mirador.

El comú de la Massana vol continuar impulsant la seva aposta pel turisme astronòmic. Així, la corporació ha iniciat el procés per construir un mirador al coll de la Botella, a Pal, on s’espera que es puguin aprofitar les excel·lents condicions de visibilitat de la zona. Es preveu destinar una partida de 52.000 euros i que les obres s’allarguin uns tres mesos. Per tant, la instal·lació hauria d’estar disponible a inicis de tardor.

Fa temps que la Massana considera que atreure visitants a qui els agradi l’observació del cel pot ser un fil interessant del qual tibar. Així ho evidencien iniciatives com el festival astronòmic celebrat l’any passat o el fet d’haver aconseguit una certificació Starlight. Ara, es vol anar un pas més enllà. I aquest és la construcció d’un mirador.

El lloc escollit és el coll de la Botella, a prop del restaurant de l’estació. Així, es preveu fer un cercle pavimentat de deu metres de diàmetre. A l’interior també es faran els diferents elements per facilitar l’orientació dels visitants a l’hora de realitzar observacions astronòmiques. En aquest sentit, s’aprofita que la zona té “baixa o nul·la contaminació lumínica”. En total, tindrà una superfície de 78,54 metres quadrats.

La instal·lació estarà al costat de la carretera secundària 310 i, de fet, al seu pas pel mirador s’aprofitarà per millorar la zona, com ara amb la construcció d’una nova vorera per donar seguretat als vianants. També s’aprofitarà per eixamplar una mica la via.

El comú ha llançat ara el concurs per contractar l’empresa que ha d’efectuar la construcció del mirador. El cost estimat és de 52.000 euros i, un cop adjudicats, els treballs, es calcula, haurien d’allargar-se durant uns tres mesos. Per tant, les obres s’haurien de fer ja durant l’estiu i estar enllestides a inicis de tardor.

Comentaris (8)

Trending