Continua el rau rau intern al Col·legi d’Advocats

La junta de govern distribueix una de les dues cartes a les quals es va comprometre d’uns col·legiats que qüestionen la manera de fer de l’equip de Sophie Bellocq

-
-
La junta de govern del Col·legi d’Advocats ha distribuït entre els col·legiats, en un exercici “de transparència”, una de les dues cartes trameses per un grup de lletrats contraris a la forma de procedir de l’equip que lidera Sophie Bellocq arran de les dues dimissions hagudes dins l’òrgan de direcció del col·lectiu i que va obligar a fer diverses substitucions. El rau rau intern a l’ens professional, amb l’amenaça d’una possible impugnació de la darrera assemblea general extraordinària que va elevar a vicedegana Vanessa Durich, continua.

Els lletrats promotors de les cartes, una de les quals va obligar a desconvocar inicialment l’assemblea extraordinària donant per fet que Durich seria sí o sí vicedegana sense respectar els terminis ni les previsions que fan els estatuts del propi col·legi, consideren que s’han dut a terme excessius canvis en el sí de la junta de govern i que, a tenor dels estatuts, no es pot redreçar el rumb de l’òrgan de direcció liderat per Bellocq amb nous canvis i substitucions sinó que calia convocar eleccions per renovar el conjunt global de la junta.

En el text de presentació de la carta que acompanya la mateixa, la junta, que és qui firma de forma genèrica la tramesa, deixa clar que “al respecte i quant al fons de la qüestió plantejada, sàpigues que el parer i la interpretació que fa la Junta de Govern dels articles dels estatuts invocats pels referits companys és una altra i totalment diferent a la plantejada”. No obstant això no va més enllà d’aquesta referència, sense fer més valoracions.

La carta tramesa és la que els advocats crítics amb la forma de fer de l’actual equip de direcció és la que van fer arribar el dia abans de l’assemblea general. El compromís assumit per Bellocq i companyia durant aquella reunió extraordinària va ser, tal i com van demanar altres lletrats diferents als impulsors de les missives, era que s’enviarien els dos textos. Però, curiosament o no, la carta en virtut de la qual la junta de govern va aturar la convocatòria de l’assemblea no ha estat tramesa. Alguns advocats han assegurat que sol·licitaran a la degana que trameti, si li plau, la missiva que falta.

-

Relacionat

Els advocats designen vicedegana en una assemblea convulsa i que pot portar cua
La degana, Sophie Bellocq, al costat del fins fa poc vicedegà, Joan Casajuana, que ha renunciat per motius personals.

Relacionat

Els advocats ajornen les proves d’accés a la professió 
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

La descoberta de l’intent de ‘sorpasso’ de la degana dels advocats va obligar a desconvocar l’assemblea
-

Relacionat

La fractura al Col·legi d’Advocats deixa en l’aire la prova d’accés a la professió
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.

Relacionat

Sorpresa en l’advocacia per la desconvocatòria exprés de l’assemblea que havia de reordenar la junta
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

Les discrepàncies a la junta del Col·legi d’Advocats es visualitzen amb dimissions

Comentaris (1)

Trending