Les discrepàncies a la junta del Col·legi d’Advocats es visualitzen amb dimissions

Un mes després de celebrar l’assemblea ordinària, els professionals del Dret hauran de tornar-se a reunir de manera extraordinària per proveir les dues vacants que s’han produït

La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
Que la junta directiva del Col·legi d’Advocats fa temps que passa per moments convulsos era de domini públic per molt que la degana, Sophie Bellocq, ho hagi negat per activa i per passiva sempre que n’ha tingut ocasió. Les discrepàncies en el sí de l’ens rector del col·lectiu professional han acabat esclatant i, com a mínim en una de les dues baixes que s’han produït els darrers dies, en el rerefons de tot plegat hi ha la posició que manté el nucli dur de la junta respecte del ‘cas BPA’ i la manca de suport a l’advocat Josep Anton Silvestre.

El Col·legi d’Advocats ja ha convocat una assemblea general extraordinària per al proper dia 29 d’aquest mes per remodelar la junta després de les renúncies del vicedegà, Joan Casajoana, i la secretària, Cristina Madrigal. Tot just fa quinze dies que el col·lectiu que aglutina els professionals de l’advocacia va celebrar la seva trobada ordinària anual on alguns punts ja no es van poder tirar endavant per manca de quòrum i on, segons diversos lletrats presents a la reunió, el clima ja es veia enrarit

Fins i tot quan Manuel Pujadas va demanar una ovació, ni molt menys seguida per tots els assistents, per a la junta. Justament, una de les sòcies del despatx del veterà lletrat, Vanessa Durich, fins ara vocal de la junta, passarà a ocupar la plaça de vicedegana. De fet, per fer just aquest canvi és pel que es necessita convocar la totalitat del col·lectiu, segons les fonts consultades, ja que així ho requeririen els estatuts del col·legi.

Casajoana hauria al·legat en la carta de dimissió motius personals per deixar el càrrec, malgrat que tot feia pensar que podria haver liderat el futur equip que hagi d’agafar les regnes del col·lectiu una vegada acabi, aquest desembre, el mandat de Bellocq. Davant dels companys de junta, el fins ara vicedegà hauria teòricament referendat de manera verbal la motivació personal per plegar, segons les fonts consultades. No així la secretària Madrigal que “va fer un al·legat” remarcant “els dos o tres punts amb què discrepava” segons les fonts consultades.

De fet, Madrigal no seria la única membre de la junta -tot i estar en franca minoria- que hauria qüestionat des de fa molt temps que no s’hagi atorgat l’empara sol·licitada per Josep Anton Silvestre arran de la situació inicialment viscuda en l’inici del judici del ‘cas BPA’ i que ha acabat comportant, a la llarga, la recusació del president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan. Altres membres de la junta tampoc no estarien d’acord amb com s’ha gestionat la situació, més encara quan la immensa majoria dels membres de la junta tenen interessos en el ‘cas BPA’. Quan no tenen clients immersos en la causa, són familiars de persones afectades per l’afer o defensen institucions que fan part en el procés.

Comentaris

Trending