La descoberta de l’intent de ‘sorpasso’ de la degana dels advocats va obligar a desconvocar l’assemblea

Bellocq pretenia col·locar Durich de vicedegana saltant-se els estatuts del col·legi professional i l’alerta d’un grup de lletrats va portar a la suspensió

La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
En la convocatòria de l’assemblea general extraordinària del Col·legi d’Advocats prevista inicialment per aquest divendres i desconvocada la setmana passada no hi havia cap error formal. El que va obligar a deixar sense efecte la reunió, fixada ara per al proper 12 d’abril, va ser la pretensió de la degana, Sophie Bellocq, i les persones de la seva absoluta confiança que té a la junta directiva de saltar-se els propis estatuts de l’ens professional i nomenar a dit una nova vicedegana. De fet, la convocatòria primera era clara: s’havia d’elegir Vanessa Durich, actual vocal, com a successora del dimissionari Joan Casajuana.

La desconvocatòria no va ser, segons diverses fonts, producte de cap atac de penediment de Bellocq i el seu equip. Tampoc que la degana hagués detectat cap error en la previsió de l’assemblea. Segons les fonts consultades, la major part de la junta directiva era conscient del ‘sorpasso’ que s’estava instrumentalitzant i va ser un altre grup d’advocats qui va alertar de la irregularitat que es pretenia cometre per escrit. 

Si plega el vicedegà, cal obrir un període de temps de quinze dies entre la convocatòria d’una assemblea i la seva celebració perquè qualsevol col·legiat pugui presentar candidatura per al càrrec. Bellocq pretenia estalviar-se aquest temps i, a més a més, evitar cap possible ensurt -que accedeixi a la junta un nou integrant incòmode- col·locant com a número 2 del col·legi i eventual successora de l’actual junta la mà dreta i sòcia de Manuel Pujadas

La trobada extraordinària per reorganitzar la junta després de dues dimissions se celebrarà, ara, el 12 d’abril, deu dies després de la data per a la qual s'havien convocat la prova d'accés a la professió

En la primera convocatòria, la que després la mateixa degana va deixar sense efecte, només s’informava de la dimissió de Casajuana, que ha al·legat motius personals per deixar la junta col·legial, i s’anunciava qui seria el seu recanvi sense tenir en compte el que marca la pròpia normativa dels advocats. En canvi, no es deia res de la renúncia, per desacords amb la manera de fer de la majoria de membres de l’ens, de la secretària, Cristina Madrigal. En aquest cas, la substituta serà la fins ara vocal Anna Mas. I aquest canvi sí que es pot fer segons els estatuts del col·legi.

De fet, la convocatòria enviada als col·legiats aquest dimecres per la junta i desdoblada en dos comunicacions diferents (la convocatòria estricta i l’explicació de la renúncia i substitució de Madrigal) no té res a veure amb l’anterior. I en ella ja s’hi explica que qualsevol col·legiat pot presentar-se al càrrec de vicedegà, que s’ha de votar o escollir en assemblea. Els aspirants al lloc tenen fins a 48 hores abans de la celebració de la trobada per presentar-se.

L’intent de ‘sorpasso’ i el fet que s’hagi conegut ara, almenys per una part del col·lectiu de lletrats, que la desconvocatòria no era deguda a un error formal sinó a un intent de saltar-se els estatuts per aplicar una política de fets consumats no ha agradat gens a un sector notable d’un col·lectiu que està força dividit, una fractura que, en certa manera, també es reprodueix en la junta i d’aquí les baixes hagudes. Per excés o per defecte.

La nova assemblea general ha estat convocada per al 12 d’abril, un divendres, a les 9 del matí en primera convocatòria i mitja hora més tard en segona. Que sigui aquest dia l’escollit per poder complir, ara sí, amb els estatuts, fa que automàticament, sense vicedegà efectiu, s’hagi d’ajornar la prova d’accés a la professió, que estava prevista per al 3 d’abril, essent aquest el darrer dia possible segons la normativa que regula dites proves. No obstant això, l’ajornament no ha estat confirmat.

-

Relacionat

La fractura al Col·legi d’Advocats deixa en l’aire la prova d’accés a la professió
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.

Relacionat

Sorpresa en l’advocacia per la desconvocatòria exprés de l’assemblea que havia de reordenar la junta

Comentaris (1)

Trending