Sorpresa en l’advocacia per la desconvocatòria exprés de l’assemblea que havia de reordenar la junta

La degana dels advocats envia una comunicació a tots els col·legiats deixant sense efecte la reunió prevista per substituir les baixes hagudes en el marc d’una divisió interna

La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.
Un suposat defecte de forma ha fet fer marxa enrere a la junta directiva del Col·legi d’Advocats. Divendres de la setmana que ve s’havia de celebrar una assemblea general extraordinària amb l’objectiu de reorganitzar la junta de l’ens professional després de la dimissió de dos dels seus membres. De cop i volta, amb la mateixa celeritat que es va convocar la trobada, la degana, Sophie Bellocq, l’ha desconvocat.

La decisió ha agafat per sorpresa el món de l’advocacia, que cada cop entén menys què està passant dins d’un col·lectiu que, en major o menor mesura, roman fracturat des de fa uns mesos. Fracturat i, ara, per certes qüestions, segons diverses fonts, també inoperatiu. Per estatuts i altres normatives, hi ha qüestions, per exemple, que les ha d’assumir el vicedegà o vicedegana de la institució. I, justament, aquest és un dels càrrecs vacants. També ha quedat descoberta la secretaria, un altre lloc clau atès que és aquest membre de la junta l’encarregat formalment de redactar el contingut de les reunions.

Fa unes setmanes, van presentar la dimissió irrevocable de la junta liderada per Sophie Bellocq el fins llavors vicedegà, Joan Casajuana, i la secretària, Cristina Madrigal. El primer es va escudar tant per escrit com verbalment en motius personals per deixar el seu lloc. La segona va ser molt més contundent i, entre altres coses, va al·legar la seva disconformitat en com el col·legi està gestionant diverses situacions que han fracturat (o ho havien fet) la junta, moltes vegades propiciades pel personalisme de la degana.

Bellocq va voler tancar la crisi de pressa i corrents, situant com a mà dreta per al que queda de mandat (en principi, el gener vinent s’haurien de convocar noves eleccions) la fins ara vocal Vanessa Durich que, alhora, vista la renúncia de Casajuana, successor natural de la controvertida actual degana, passaria a ser la principal aspirant a ocupar el càrrec. Però la celeritat, segons algunes fonts, hauria jugat males passades a la màxima responsable del Col·legi d’Advocats, i aquest dijous ha hagut d’enviar un comunicació en què s’assegura que “havent detectat un defecte de forma en la convocatòria de l’assemblea general extraordinària, enviada el passat 13 de març d’enguany, i convocada per al proper 29 de març” s’anuncia que s’ha desconvocat i tot demanant excuses s’informa que en breu hi haurà una nova convocatòria.

Pràcticament al mateix moment que s'enviava la comunicació desconvocant l'assemblea, Sophie Bellocq es reunia amb candidats nacionals i territorials de terceravia per compartir posicionaments en el marc de la celebració de les properes eleccions generals. La representant dels lletrats ha mostrat el seu neguit pel futur acord amb la Unió Europea i pel que fa a la lliure circulació de serveis, i ha transmès la necessitat d’incrementar el grau de protecció. En aquest sentit, els candidats de la formació liderada per Josep Pintat han coincidit amb la posició de la degana dels advocats i han assegurat que, en cas d’arribar a l’executiu, l’acord es portarà a terme amb el consens de tota la societat i l’arc parlamentari.

Comentaris

Trending