Els advocats ajornen les proves d’accés a la professió 

La vacant al vicedeganat del col·legi, al qual ara sí formalment opta Vanessa Durich, obliguen a fer els exàmens més tard i fora del termini legalment previst

La degana, Sophie Bellocq, al costat del fins fa poc vicedegà, Joan Casajuana, que ha renunciat per motius personals.
La degana, Sophie Bellocq, al costat del fins fa poc vicedegà, Joan Casajuana, que ha renunciat per motius personals.
Les proves per obtenir el certificat d’aptitud per poder accedir a la professió d’advocat no s’han dut a terme. Les vacants que hi ha a la junta del Col·legi d’Advocats, i en concret en aquest cas, el fet que la cúpula de l’ens col·legial no tingui en aquests moments ocupat el vicedeganat ha obligat a l’ajornament dels exàmens, que es faran d’aquí unes setmanes, quan s’hagi reorganitzat la junta col·legial. Per al càrrec vacant ara sí que ja ha formalitzat la seva candidatura la lletrada Vanessa Durich, a qui inicialment s’havia intentat ‘col·locar’ a dit contravenint els estatuts de la institució que lidera Sophie Bellocq.

La presència del vicedegà del col·legi professional en el tribunal avaluador de les esmentades proves és obligada segons que estableix el reglament que fixa el funcionament dels esmentats exàmens. Cert, també, que el vicedegà pot delegar en el membre de la junta que ell consideri. Però Joan Casajuana, que ha ocupat el càrrec els darrers temps, va renunciar-hi per motius personals i abans de plegar no va delegar en ningú, amb la qual cosa era evident que les proves no es podrien realitzar.

Així les coses, malgrat que inicialment estava previst que aquest dimecres es realitzessin els exàmens, aquests s’han hagut de posposar. I està previst que es facin el mes que ve, una vegada la junta del Col·legi d’Advocats estigui reorganitzada. Un dubte que hi pot haver és que el reglament regulador de les proves fixa que aquestes s’han de fer, com a mínim, una vegada cada sis mesos. I resulta que el 3 d’abril era el darrer dia per no superar aquest termini. Per tant, l’ens responsable d’aquests exàmens estarà incomplint la normativa.

La junta envia una comunicació als col·legiats en què es treu les puces de sobre però en cap cas nega l’intent de saltar-se els seus propis estatuts en la recomposició de l’òrgan de direcció de l’ens

El que ja no incomplirà, aparentment, seran els estatuts del col·legi a l’hora d’escollir vicedegà. La junta encapçalada per Sophie Bellocq va haver de desconvocar una assemblea general extraordinària que tenia prevista celebrar per, de forma automàtica, nomenar Vanessa Durich com a substituta de Casajuana. Aquest manera de procedir, però, contravenia totalment el que estableixen els estatuts, com no ha pogut negar la junta, que els darrers dies ha enviat una comunicació als col·legiats per defensar la seva honorabilitat i feina feta. I com no pot ser d’altra manera quan no es tenen arguments, la junta col·legial acusa el ‘missatger’ (parla d’informacions “sensacionalistes”) dels mals propis.

Una vegada desconvocada l’assemblea i tornada a convocar, ara per al dia 12, és a dir, per a divendres vinent, sí que s’han iniciat els passos necessaris per cobrir la vacant. I Durich és la primera i única lletrada, per ara -hi ha de termini fins a 48 hores abans de la celebració de l’assemblea-, que ha formalitzat la seva candidatura. L’advocada del despatx Pujadas ha tramès una carta a tots els seus col·legues en què exposa sintèticament la seva voluntat i els demana el vot.

Com no pot ser d’una altra manera, Durich, vocal de l’actual junta, defensa “seguir amb el projecte ja iniciat amb constància i rigorositat per tots i cadascun dels membres de la junta” i participar de diverses qüestions que estan sobre la taula -signatura digital, tribunal arbitral, acord d’associació amb la UE- i fent “tot el necessari per preservar i reforçar la independència de l’advocat prop de les institucions, defensant fermament els nostres interessos i drets en l’exercici de la professió”.

La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

La descoberta de l’intent de ‘sorpasso’ de la degana dels advocats va obligar a desconvocar l’assemblea
-

Relacionat

La fractura al Col·legi d’Advocats deixa en l’aire la prova d’accés a la professió
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.

Relacionat

Sorpresa en l’advocacia per la desconvocatòria exprés de l’assemblea que havia de reordenar la junta
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

Les discrepàncies a la junta del Col·legi d’Advocats es visualitzen amb dimissions

Comentaris

Trending