Els advocats designen vicedegana en una assemblea convulsa i que pot portar cua

Vanessa Durich era l'única candidata i no ha calgut ni votar tot i que la junta s’havia assegurat 50 vots delegats però s’ha trobat amb la ‘sorpresa’ d’una més que probable impugnació

-
-

Vanessa Durich serà la vicedegana dels advocats. La fins ara vocal de la junta assumeix el càrrec vacant després de la renúncia de Joan Casajuana. El relleu s’ha fet efectiu durant una assemblea extraordinària precedida per certa polèmica i marcada per una tensió que es palpava i que s’ha anat convertint en convulsió a mesura que transcorria la trobada celebrada a la seu del col·legi. Un grup de professionals en actiu han anunciat una més que probable impugnació de l’acte.

Durich era l’única candidata al càrrec. No obstant això, i per si sorgia algun problema de darrera hora que calgués d’una votació, el nucli dur de la junta col·legial s’havia procurat mig centenar de vots delegats, segons algunes fonts. Presencialment, a l’assemblea hi han acudit una quarantena de col·legiats. En ser l’única candidata la sòcia del despatx Pujadas, no ha calgut votar i Durich passa a ocupar directament el vicedeganat. La degana, Sophie Bellocq, ha informat que, certament i com havien recollit els mitjans, especialment l’Altaveu, que no ha estat nombrat, òbviament, la dimissió de Casajuana havia estat deguda a motius personals. En canvi, Bellocq no ha explicat en cap moment perquè havia plegat la secretària.

Un grup de col·legiats crítics que ja va obligar a ajornar la reunió denuncia ara que continuen sense fer-se bé les coses i saltant-se els estatuts del propi col·lectiu

Ha estat durant els precs i preguntes quan s’ha posat de manifest, segons que han explicat fonts presencials, que un grup d’advocats havia presentat hores abans de la celebració de l’assemblea una carta en què es comunicava que el procés per a l’elecció de càrrecs no s’havia fet bé atès que s’han fet més substitucions de les que permeten els estatuts. Davant d’això, alguns dels col·legiats aliens tan a la junta com al sector crític han sol·licitat que es fes lectura de la missiva, situació a la qual Bellocq s’ha oposat.

Sense lectura de la missiva, segons les fonts consultades, han explicat que els col·legiats crítics amb la gestió de la junta actual haurien advertit que l’assemblea i, per tant, la nova junta, podrien estar en fals. I que qualsevol decisió que adoptessin -l’admissió de nous professionals, per exemple- podria quedar en entredit. En qualsevol cas, hauria quedat sobre la taula la possibilitat d’una impugnació, que s’hauria de resoldre, de fer-se efectiva i inicialment, amb una nova assemblea que decidís sobre la validesa i respecte de la norma de l’anterior.

Segons les fonts, la junta liderada per Bellocq s’hauria compromès a fer arribar a tots els col·legiats les dues cartes enviades pel grup crític (si es tira endavant la impugnació estarà obligada de totes totes a mostrar les missives), la primera de les quals ja va fer deposar una anterior assemblea tot al·legant que hi havia un defecte de forma quan en realitat, i tal i com denunciaven aquells col·legiats, Bellocq i el seu equip pretenien nomenar a dit com a número 2 del col·legi Vanessa Durich, sense donar marge a altres col·legiats que es postul·lessin, tal i com estableixen els estatuts.

La degana, Sophie Bellocq, al costat del fins fa poc vicedegà, Joan Casajuana, que ha renunciat per motius personals.

Relacionat

Els advocats ajornen les proves d’accés a la professió 
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

La descoberta de l’intent de ‘sorpasso’ de la degana dels advocats va obligar a desconvocar l’assemblea
-

Relacionat

La fractura al Col·legi d’Advocats deixa en l’aire la prova d’accés a la professió
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, en primer terme.

Relacionat

Sorpresa en l’advocacia per la desconvocatòria exprés de l’assemblea que havia de reordenar la junta
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.

Relacionat

Les discrepàncies a la junta del Col·legi d’Advocats es visualitzen amb dimissions

Comentaris

Trending