Ubach participarà en la 76a sessió de l’assemblea general de l’ONU

La delegació andorrana presencial serà “molt reduïda” per complir amb les normes antiCovid

Comentaris

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es desplaçarà aquest diumenge a Nova York per participar en la 76a sessió de l’assemblea general de les Nacions Unides (ONU), que se celebrarà al llarg de la setmana vinent amb diferents actes i esdeveniments diplomàtics.

Pel que fa al calendari previst, tot i que l’obertura del debat general tindrà lloc el dimarts 21 de setembre, l’agenda de treball de la ministra s’iniciarà el dilluns. En paral·lel als actes que formen part de la 76a sessió de l’assemblea general de les Nacions Unides, Maria Ubach tindrà un seguit de trobades bilaterals amb alts representants d’altres països, així com reunions multilaterals en el marc de l’assemblea general.

La delegació andorrana que participa en presencial a l’assemblea d’enguany és molt reduïda seguint les recomanacions –tant del país amfitrió com de Comitè de Seguretat i Salut Ocupacional a la Seu de les Nacions Unides– per desplaçar el mínim de persones per delegació nacional, tenint en compte el risc de transmissió del coronavirus SARS-CoV-2.

Espot farà el seu discurs el dissabte 25 de setembre al matí

En aquest sentit, es recorda que l’any passat la 75a sessió es va dur a terme telemàticament a causa de la pandèmia de la Covid-19. Un fet que ha condicionat també la celebració de l’assemblea d’aquest any, que, en la represa després de la sessió atípica del 2020, estan presents les restriccions contra el virus. Així, està previst que el cap de Govern, Xavier Espot, presenti el seu discurs davant de l’assemblea de manera telemàtica el dissabte 25 de setembre al matí.

Comentaris

Trending