Més trets erronis que foc real

El consell de la policia ha decidit arxivar les darreres setmanes dos expedients informatius en relació a falles en la manipulació d’armes curtes en el marc del despatx central

Sortosament, els agents de policia disparen més entrenant-se que no pas en accions reals. I els darrers temps, hi ha hagut gairebé més trets per error que no pas una altra casa. El consell de la policia ha decidit les darreres setmanes arxivar dos expedient informatius que s’havien obert per aclarir les circumstàncies en què s’havien produït dues falles en la manipulació d’armes curtes a l’interior del despatx central. Encara abans d’aquestes dues falles hi havia hagut un altre tret erroni respecte del qual no hi va haver ni tan sols expedient.

Fonts oficials de la policia han confirmat que malgrat que no és habitual que es produeixin aquest tipus de manipulacions defectuoses, periòdicament hi ha algun tret que s’escapa. Cap dels tres darrers incidents que hi ha hagut d’aquestes característiques, han assegurat les fonts, han comportat cap mena de dany personal per a ningú. I els danys materials tampoc no haurien estat rellevants. Les fonts han assegurat que, evidentment, no és el mateix que la falla o incident succeeixi en la cambra adobada per fer comprovacions de les armes, on és més plausible que incidents d’aquesta mena succeeixin que no pas en despatxos, com seria almenys un dels casos que van derivar en un expedient informatiu que tenia connotacions disciplinàries.

Aquest incident l’ha avançat ‘Diari d’Andorra’ i l’han confirmat fonts oficials de la policia, que han explicat que el tret fortuït es va esdevenir fa sis mesos quan la funcionària de policia hauria fet una manipulació indeguda de l’arma producte de la tensió del moment, atès que amb altres companys havia de sortir d’urgència per mirar d’aturar un suposat delicte flagrant que s’estava produint en aquell moment.

El fet que els funcionaris, per les característiques de seguretat que es donen al Principat, no hagin de recórrer sortosament a l’ús de l’arma, o que ho hagin de fer moooolt puntualment, fa, potser, que es perdi perícia. No obstant, periòdicament hi ha entrenaments, formacions i fins i tot proves a les quals cal anar-se sometent

La policia en qüestió hauria, segons les fonts oficials, adoptat totes les mesures per posar a punt l’arma, com per exemple situar-se en un lloc neutre, segons l’argot tècnic, que vol dir que no es posava ningú en risc, i apuntant en tot moment cap a terra. “En cap cas hi va haver un tret a l’aire”, han assegurat les fonts oficials, que han explicat que després que el consell de la policia (que formen el ministre i el secretari d’Estat d’Interior, el director i el director coordinador del cos, i representants funcionarials de les diverses escales del cos sorgits d’unes eleccions) dictés l’arxiu de les actuacions el cas està ara en mans del Govern.

L’òrgan de decisió col·legiada policial va deixar estar el cas, aparentment, en no haver advertit un comportament indegut de rellevància per part de l’agent implicada. Però serà el Govern qui efectivament hauria de confirmar l’arxiu de l’expedient, que és, han assegurat les fonts consultades, el que s’ha recomanat des del departament de policia. En el mateix cas es trobaria, aparentment, un fet succeït posteriorment.

Són, segons les fonts oficials consultades, fets aïllats que, malgrat tot, cal analitzar quan passen, per saber en quines circumstàncies i per quin motiu s’haurien donat les falles ocorregudes. El fet que els funcionaris, per les característiques de seguretat que es donen al Principat, no hagin de recórrer sortosament a l’ús de l’arma, o que ho hagin de fer moooolt puntualment, fa, potser, que es perdi perícia. No obstant, periòdicament hi ha entrenaments, formacions i fins i tot proves a les quals cal anar-se sometent.

Comentaris (4)

Trending