Grandvalira acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí alpí el 2023

Les proves disputades aquest any han estat determinants en la decisió perquè torni ser la seu de l'esdeveniment

Comentaris

Una imatge de les finals disputades aquest any a Grandvalira.
Una imatge de les finals disputades aquest any a Grandvalira.
L'estació de Grandvalira tornarà a acollir les finals de la Copa del Món d'Esquí Alpí de l'any 2023. Així ho ha decidit la Federació Internacional d'Esquí (FIS). L'estació ho ha comunicat aquest divendres a les xarxes socials.

Les proves es disputaran al sector de Soldeu-El Tarter que ja va acollir les finals de l'11 al 17 de març d'aquest any. La bona organització i els comentaris positius dels esquiadors i dels espectadors han estat determinants perquè els finals tornin a Andorra. Grandvalira va presentar la seva candidatura el mes de juliol. Les pistes de l'Avet i de l'Àliga seran la seu de les proves.

L'edició d'aquest any va generar 2.500 acreditacions, de les quals 440 per a mitjans de comunicació. La participació va ser de 228 esquiadors de 19 països, 350 voluntaris, 25.000 espectadors a peu de pistes amb pics de 6.000 espectadors en una sola jornada, i gairebé una trentena d’hotels implicats. A més d'Andorra  competien per acollir les finals Lenzeheide (Suïssa) i Lillehammer (Noruega) . La candidatura de Suïssa ha estat eliminada a la primera votació i l'andorrana ha acabat superant la noruega per 9 vots a 6.

 La representació andorrana desplaçada a la reunió la FIS ha estat formada president i el gerent de la Federació Andorrana d'esquí, Josep Pintat i Carles Visa; el director de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo; el membre del Consell d'Ensisa, Conrad Blanch; el secretari general de la Copa del Món, Marc Mitjana i el nou cap de cursa, Santi López.

Satisfacció de la ministra de Cultura i Esports

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva diu que "és una satisfacció compartida amb totes les entitats que ho han fet possible, Amb quatre anys de diferència acollirem dues finals i que ens ho hagin anunciat tan ràpid després de les proves del mes de març és un motiu d'alegria". Segons Riva "la FIS ha estat gratament sorpresa de l'oferta que ha donat Andorra des de tot els seus nivells. Era important que aquest reconeixement vingués des d'un organisme com la FIS. Això demostra que Andorra és una primera plaça en el món de l'esquí". La ministra ha afegit que la part d'inversió més important ja està feta i que ara caldrà continuar treballant a nivell organitzatiu i de voluntariat.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending