‘d’Acord’ reclama potenciar el transport públic per descongestionar la xarxa viària a Canillo i Encamp

Cathy Juan i Josep Anton Reina denuncien el caos circulatori que afecta durant la temporada hivernal diversos nuclis de les dues parròquies

Comentaris

-
-
Els candidats de les llistes de ‘d’Acord’ a Canillo i Encamp han evidenciat el “caos circulatori” que viuen aquestes parròquies durant la temporada d’hivern, i més coincidint amb esdeveniments importants, com és el cas aquest cap de setmana de la Copa del Món d’Esquí. Per això proposen millores de la xarxa de transport públic a diferents nivells: ampliar la franja horària i les freqüències, incidir en el preu perquè sigui més assequible i adequar les parades de bus, entre d’altres.

Així ho han explicat Josep Antoni Reina, número dos per la parròquia de Canillo, i Caterina Juan, també número dos per Encamp, al pàrquing del Tarter, on en temporada d’hivern es generen importants col·lapses viaris. Juan ha exposat que fomentar l’ús del transport públic per descongestionar la mobilitat i reduir el número de vehicles que transita per la xarxa viària “és obvi que té una incidència molt positiva tant en qualitat de vida del ciutadà com de contaminació”. En aquest sentit, el candidat de Canillo, Josep Antoni Reina, ha exposat la necessitat “un nou model de transport públic que sigui sostenible, ecològic i amb molta més freqüència que la d’ara”.

Reina, després d’exposar la proposta d’establir un servei de bus llançadora que porti els esquiadors als diferents sectors de Grandvalira, ha valorat “necessari millorar la xarxa viària del país”, i “no només a nivell de la carretera, sinó també millorar els accessos de vianants i l’accessibilitat a les parades de bus”. En aquest sentit, ha posat l’exemple d’un pas de vianants en plena corba i sense visibilitat. La candidata d’Encamp, Caterina Juan, ha assenyalat que la ciutadania demana que hi hagi més freqüència i que s’ampliïn els horaris, que el servei de bus nocturn existeixi també entre setmana, i “hauríem de trobar alternatives perquè fos més assequible”. Finalment, ha valorat que cal facilitar “que el transport públic no sigui només cosa d’assalariats que no tenen cotxe, jubilats i estudiants”.

Comentaris

Trending