Els col·lectius feministes denuncien ara que la lluita per despenalitzar l’avortament és una lluita de classes

Les promotores de la campanya #avortarem lamenten que “les dones de classe baixa quedem doblement discriminades si no ens podem permetre l’avortament fora del país i ens veiem obligades a ser mares sota qualsevol circumstància”

Comentaris

-
-
Els col·lectius feministes d’Andorra -en especial Stop Violències- i de l’Alt Urgell que estan promovent una intensa campanya a favor de la despenalització de l’avortament consideren que la lluita per aconseguir aquest objectiu és “una lluita de classes”. Arran Alt Urgell, Iris, Col·lectiu Feminista Alt Urgell i altres han emès aquest dijous un comunicat en què exigeixen la despenalització de la interrupció de l’embaràs i recorden novament que “no ens aturarem fins que l’avortament sigui lliure, gratuït i garantit a la sanitat pública”.

En el comunicat es reiteren molts dels arguments ja usats fins ara i denuncien la “vulneració sistemàtica dels nostres drets sexuals i reproductius”. I “sense cap dubte assenyalem com a un dels majors responsables d’aquesta situació de masclisme aberrant al Copríncep del Principat d’Andorra i bisbe de la Seu d’Urgell Joan-Enric Vives”. També demanen que “el Govern d’Andorra deixi de sotmetre’s a les amenaces del bisbat d’Urgell perquè ni bisbes ni governs masclistes no tinguin cap mena de dret sobre els nostres cossos i la nostra vida, ni a Andorra ni als Països Catalans ni enlloc”.

Les organitzacions feministes promotores del manifest deixen clar també en aquesta ocasió que “les dones de classe baixa quedem doblement discriminades si no ens podem permetre l’avortament fora del país per falta de recursos econòmics i social, i ens veiem obligades a ser mares sota qualsevol circumstància, independentment si se li pot oferir o no una vida digna a les nostres filles”. Davant d’això, entenen que “la lluita per la despenalització de l’avortament com una lluita de classes, on cal que les dones ens organitzem i lluitem per combatre el patriarcat i el capitalisme salvatge que ens considera com a propietat de l’Església i dels estats”.

Les promotores de la campanya #avortarem denuncien que estan “subjectes a lleis que determinen les nostres vides i que ens impedeixen decidir sobre els nostres cossos, infantilitzant-nos i privant-nos d’autonomia física i sanitària”. Finalment, emplacen “al conjunt de les dones a prendre la sororitat com a eina indispensable de la lluita feminista i fem una crida a que ens organitzem, conjuntament amb els col·lectius feministes, partits polítics i sindicats, a favor de l’educació sexual i pel dret a l’avortament”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending