Contagi massiu d’estudiants valencians que van passar el Cap d’Any al Pas de la Casa

Alumnes de batxillerat de diferents centres privats i concertats van contractar pel seu compte un viatge de cinc dies al Principat i aquests darrers dies la majoria d’ells estan donant positiu de coronavirus, d’entrada, en test d’antígens

Imatge d'una de les festes de Cap d'Any la matinada del 31 a l'1 d'enguany al Pas de la Casa.
Imatge d'una de les festes de Cap d'Any la matinada del 31 a l'1 d'enguany al Pas de la Casa.

La festa de Cap d’Any al Pas de la Casa té conseqüències a València. Era clar que molts estudiants valencians van passar el canvi d’any a la localitat fronterera andorrana perquè molts d’ells van participar en la ‘guerra de boles de neu’ amb ciutadans britànics que també estaven allotjats a la població encampadana. I el que podia ser, que el desfasament acabés malament, s’ha convertit en desenes de contagis de Covid producte de les aglomeracions i l’absència de qualsevol control o mesura per evitar infeccions.

s tracta d’estudiants en la seva majoria de segon de batxillerat de diversos centres privats o concertats de València. El viatge el van contractar de manera personal, al marge dels centres educatius, i això fa que cada família hagi d’anar comunicant els contagis a les autoritats. Són innumerables per ara els casos detectats. D’entrada, en testos d’antígens. Però es considera que la majoria s’acabaran confirmant en les proves diagnòstiques que eventualment s’ordenin fer. Els estudiants van estar al Pas del 27 de desembre a l’1 de gener, quan van tornar als seus respectius domicilis.

Els afectats, segons que recull el portal informatiu valencià València Plaza són alumnes de centres concertats i privats com ara el Liceo Francés, Cumbres, Dominicos, Cambridge House, Gran Asociación, Loreto, Maristas o Esclavas. Van ser alguns centenars els joves que van viatjar fins al Pas de la Casa en una excursió que s’ha convertit en tradicional ja entre els estudiants d’aquells centres, que estan a la recta final de la formació pre-universitària.

Gent concentrada als carrers del Pas de la Casa.

Relacionat

Indignació dels veïns del Pas de la Casa per les aglomeracions de gent durant la nit de Cap d’Any

Segons explica València Plaza, el viatge es va desenvolupar entre el 27 de desembre i l'1 de gener i molts dels nois i noies, al tomb dels 17 anys, van tornar contagiats després de gaudir de festes sense màscara ni distància de seguretat i de compartir habitacions de fins a vuit persones i un llarg viatge de tornada en autobusos. Els pares estaven l'arribada dels fills amb el test d'antígens a la mà després de veure les imatges del comportament dels seus fills.

En alguns d'aquests autocars els contagiats són pràcticament el 100%, inclòs el conductor, segons traslladaven aquest dilluns els mateixos afectats als grups de Whatsapp. La immensa majoria de casos són lleus o asimptomàtics encara que no es descarta que vagin apareixent més clínica en els pròxims dies o hores. En tot cas, la conselleria valenciana de Sanitat està al corrent del contagi massiu amb origen a Andorra des d’aquest dilluns.

Comentaris (34)

Trending