Així ho ha avançat RAC1 a través del seu corresponsal a Madrid, Jordi Armenteras, i durant la tertúlia matinal del programa ‘El Món’. Segons aquesta versió, Illa hauria tractat aquest dijous la qüestió amb el seu homòleg andorrà, un Joan Martínez Benazet amb qui hi ha un diàleg fluid i molt constant, i s’hauria més o menys pactat que les estacions catalanes i les andorranes aniran de bracet, i també, molt probablement, alineades amb el que facin les franceses.
El sector de la neu està a l’expectativa de tot plegat, més encara després d’una reunió entre els principals dirigents polítics i executius de les estacions andorranes i el cap de Govern, Xavier Espot, a la sortida de la qual es va assegurar que tots els escenaris estaven oberts i que s’esperava una posició espanyola al respecte. Ara per ara no hi ha un pronunciament oficial des de Madrid. La Generalitat, això sí, i en funció del seu pla de desescalada, tenia previst obrir les estacions que són de la seva competència a partir del 7 de desembre.
Salvador Illa ha explicat que a l’Estat espanyol s’ha creat un grup amb representants de les comunitats autònomes que tenen estacions d’esquí per intercanviar “criteris i opinions”. El ministre de Sanitat espanyol ha explicat que també estan en contacte amb altres governs, com el francès, i en aquest marc ha afirmat que “ahir mateix vaig tenir l’ocasió de parlar amb el ministre de Sanitat d’Andorra, que em va manifestar la seva voluntat de coordinar les actuacions que estem duent a terme en aquesta matèria tant amb la Generalitat de Catalunya com amb el govern d’Espanya. I en aquest escenari estem”.
El responsable ministerial espanyol (sobre el minut 20 de la compareixença) ha deixat clar que “el més rellevant no és l’activitat d’esquí en si mateixa, que és una activitat a l’aire lliure, sinó tot el que és coneix com l’ ‘after-ski’, tot el que es fa posteriorment a l’esquí en matèria de trobades, i això és el que cal veure i allò amb què estem treballant”.
Comentaris (10)