La millora de la CG-6 i l’ampliació de l’escola d’Ordino, primeres obres ajornades pel coronavirus

El Govern suspèn fins a quatre concursos per reduir despesa d’inversió per un valor proper a dos milions d’euros

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó.

El Govern ha anul·lat tres projectes d’obra que s’havien de tirar endavant aquest any. La mesura s’emmarca en la necessitat de “replantejar algunes inversions” per reduir la despesa en altres àmbits davant l’alt cost per a les arques públiques que tindrà la crisi del coronavirus. Per ara, es posposa l’eixamplament de la carretera general 5 entre Erts i Arinsal, l’ampliació de l’escola de segona ensenyança d’Ordino i la millora d’un tram de la general 6.

La decisió es va prendre la setmana passada al consell de ministres a instància del d’Ordenament Territorial i es fa a “conseqüència de l’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV2” a causa de la qual “el Govern ha de fer front a despeses molt considerables, les quals eren imprevisibles en el moment en què va aprovar la licitació de l’execució de certes obres”. Per això, cal “replantejar la prioritat d’algunes inversions” i “posposar per a propers exercicis l’execució”.

El primer dels projectes afectats és la millora de la general 5 entre els pobles d’Erts i Arinsal, que entre altres punts havia d’incloure una voravia per a vianants, demanda que va guanyar la votació del pressupost participatiu del 2019. Per ara, al febrer s’havia licitat un primer tram, de poc més de 300 metres de longitud, que és el concurs que ha quedat anul·lat ara. L’obra tenia un pressupost de 730.000 euros per aquest exercici i de 810.000 per al vinent. A banda, s’ha aturat també la licitació dels treballs de control de qualitat.

Torres Falcó, amb els responsables de la iniciativa i els proposadors del projecte.

Relacionat

El pressupost participatiu es tornarà a disparar

També queda aturada l’ampliació de l’escola de segona ensenyança d’Ordino. Els treballs es van licitar a inicis de març però ara s’ha suspès el concurs. L’obra implicava una inversió d’1,1 milions d’euros per aquest exercici i de mig milió més per l’any vinent.

El quart concurs que s’ha posposat és el que havia de permetre contractar l’empresa que es fes càrrec de la campanya de reconeixements geològics i geotècnics necessaris per a la millora d’un tram de 200 metres de la carretera general 6.

En canvi, sí que s’han reactivat tres projectes, el més important el que ha de permetre garantir la seguretat a la zona de la Portalada on es va produir una esllavissada l’agost passat. Les empreses interessades disposaran fins al 15 de juny i l’obertura de plecs serà el dia 19. També s’aixeca la suspensió de dos altres concursos: el de control de qualitat de la millora de la general 3 entre la boca oest del túnel de les Dos Valires i la rotonda d’Anyós i la contractació de la vigilància i el control d’accés a l’edifici Prat del Rull.

Etiquetes

Comentaris

Trending