Espot considera una “certa anomalia” que el Govern hagi de decretar per llei l’augment dels salaris

Creu que és una qüestió que s'hauria de negociar i de pactar entre els diferents interlocutors socials, en aquest cas la patronal i els sindicats

Comentaris

Xavier Espot tasta l'escudella en prèsència dels escudellaires Pepita Lucas i OIiver Alís.
Xavier Espot tasta l'escudella en prèsència dels escudellaires Pepita Lucas i OIiver Alís. SFGA/JA VILADOT

El cap de Govern, Xavier Espot ha dit que s'ha d'intentar fomentar autèntics mecanismes de concertació social al país. "És una certa anomalia que el govern hagi de decretar per llei l'increment dels salaris. És una qüestió que s'hauria de negociar i de pactar entre els diferents interlocutors socials, en aquest cas la patronal i els sindicats". Espot ha fet aquestes declaracions durant la celebració de la tradicional escudella a Sant Julià de Lòria.

Espot ha dit que la tasca de Govern és facilitar el màxim possible que aquest acord tingui lloc. "Aquest any ja hem un pas endavant significatiu en aquest sentit, malauradament en aquest acord no reeixit i hem hagut d'adoptar aquesta decisió". Ha recordat que "estem en un context d'una elevada inflació. El govern no es podia quedar de braços creuats i no fer res. Des d'aquest punt de vista reivindico la mesura que hem adoptat. Crec que és una mesura ponderada i equilibrada que engloba a tots els actors interessats perquè la societat son tots, empresaris i treballadors".

El cap de Govern, ha subratllat que s'ha de tenir una atenció particular als treballadors i, especialment a aquells que tenen un salari més baix "que es veuen més afectats pel context inflacionista que estem vivint. Crec que aquesta llei fa justícia a aquest esperit de tenir en compte tots els interessos dignes de protecció".

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending