Sectors de DA temen que Meritxell Mateu comenci a 'repartir clatellades'

Comentaris

Sectors de Demòcrates per Andorra (DA) temen que l’exconsellera general i fins fa poc militant de la formació Meritxell Mateu comenci a repartir clatellades en breu. Mateu ha comunicat per correu electrònic els darrers dies que es dóna de baixa de DA perquè, al seu entendre, no ha sentit prou el suport del partit en l’afer que ha protagonitzat arran de la seva col·laboració amb Banca Privada d’Andorra (BPA) i el projecte que es volia desenvolupar juntament amb la multinacional asseguradora Allianz. 

Entre la formació taronja hi ha una única unanimitat: el cas de Meritxell Mateu ha danyat molt la credibilitat de DA. El fet que els dirigents del partit defensessin a capa i a espasa l’encara llavors parlamentària i alhora un seguit de correus electrònics demostressin que la tasca de Mateu era la de ‘lobbysta’ no va agafar gens. Els responsables de la formació es van sentir traïts per Mateu, que no els va explicar mai la vinculació exacta amb BPA i encara menys l’existència dels mails. També diversos sectors de DA van començar a veure dubtes en l’actuació dels seus mandataris. En qualsevol cas, el propi cap de Govern i especialment el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, es van sentir venuts.

La immensa majoria de DA considera que veient com va anar la qüestió i tota la documentació que va transcendir l’única solució possible era la sortida de Mateu del Consell General. La dimissió és clar que va ser forçada i forçosa. Meritxell Mateu volia tan sí com no continuar a la cambra parlamentària. El fet que se l’empenyés la va fer sentir molt malament. Sectors del partit que la coneixen, conscient del caràcter de l’exparlamentària i sabedors de la llarga trajectòria en l’administració que Meritxell Mateu ha tingut, temen que aixequi algunes catifes. Que estiri de la manta.

Meritxell Mateu ha abandonat la militància a DA però, en canvi, ha decidit continuar vinculada a Acció Comunal d’Ordino (ACO) per seguir l’activitat política de la parròquia on viu i per la qual va ser escollida parlamentària el 2015. Considera que des d’Ordino sí que se l’hauria ajudat. Públicament, però, no ha transcendit cap mena de suport més enllà de la presència de la consellera Patrícia Riberaygua en la compareixença sense acceptar preguntes que va fer Mateu per anunciar la dimissió.

En aquella compareixença a peu dret i de tot just quatre minuts, Mateu va estar acompanyada pel president suplent del grup parlamentari, Miquel Aleix. Ladislau Baró, que dos dies abans havia defensat a pany i forrellat Meritxell Mateu durant una intervenció radiofònica, no va estar al seu costat. El president del grup parlamentari era un dels més decebuts. De fet, si Mateu va optar a la reelecció va ser en gran part per la pressió de Baró. Entre altres coses, el polític lauredià va lligar la seva continuïtat al fet que Mateu pogués formar part d’una candidatura en lloc elegible. 

I va ser la número 2 de la llista territorial d’Ordino malgrat que una part del comitè parroquial no ho veia gens clar. La candidatura la va encapçalar un Antoni Fillet que des de dimarts passat, justament, està ‘desaparegut’. Diverses fonts han assegurat que el parlamentari i empresari turístic hostaler estaria de vacances. Un altre Antoni, en aquest cas Missé, serà el recanvi de Mateu, que ha estat un munt d’anys ocupant càrrecs de designació (o elecció) política: ambaixadora, consellera general i ministra. D’Afers Exteriors i d’Habitatge.

Comentaris

Trending