Martínez Benazet: “No tinc temps per respondre a estirabots”

El ministre de Salut assegura que les crítiques del PS a la seva gestió “no afectaran ni la meva actitud ni la meva responsabilitat”

Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquest dimecres.
Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

Les crítiques del Partit Socialdemòcrata (PS) no el faran moure ni un mil·límetre d’allà on està. “No afectarà ni a la meva actitud ni a la meva responsabilitat”, ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, demanat per les acusacions de mentir i de manipular que els darrers dies han formulat diversos dirigents socialdemòcrates. Martínez Benazet ha assegurat que “no tinc temps per respondre a declaracions electoralistes”.

El titular de Salut ha recordat que ell i el seu equip estan “gestionant una crisi sanitària sense precedents” i, en conseqüència, “no faré política amb això”. Per a Martínez Benazet, la gestió de la pandèmia “és ara la meva prioritat” i queden al marge “afirmacions que no deixen de ser un estirabot”. I per molt que hi hagi atacs a la seva persona o a la seva actuació, aquestes crítiques no li generen “al·lèrgies” que li impedeixin reunir-se amb el president i líder parlamentari del PS, Pere López, amb qui s’ha trobat aquest migdia en el marc de la reunió sobre el pacte d’Estat de Salut.

Martínez Benazet s’ha mostrat “optimista”, justament, en relació amb l’avenç de l’esmentat pacte que, curiosament, ha assumit com a bo bona part del plantejament socialdemòcrata i “traçar unes línies que puguin perdurar en el temps”. El ministre també ha incorporat Terceravia en la seva exposició-balanç de la trobada d’aquest migdia per reconèixer que la crisi sanitària és prioritària i, per tant, el debat sobre el pacte d’Estat “s’anirà calendaritzant en funció de com ens colli la pandèmia”.

LÓPEZ: “ALLÀ ALGÚ SAP QUI ES VA EQUIVOCAR”

Mentrestant, i just després de la trobada per al pacte d’Estat de Salut, el president del PS, Pere López, deixava clar -tot remarcant que ell té responsabilitats executives en el sí del partit que el conseller general Roger Padreny no té- que no s’ha demanat la dimissió de ningú en concret però sí “que assumeixen responsabilitats el responsable o responsables d’aquests errors” que han portat el país a tenir unes “dades molt dolentes” en relació amb els contagis de Covid.

López ha recordat que per culpa d’errades, de mala planificació i d’imprevisions hi ha hagut “persones que han emmalaltit, persones que no han pogut anar a treballar, persones que no han pogut estar al cas de les seves empreses o persones que s’han hagut de confinar amb els seus fills” i, per tant, i en general, errors dels quals hi ha d’haver responsables. “La responsabilitat l’ha de fixar qui sap qui es va equivocar. Jo no ho sé, però allí (a Govern) algú deu saber qui s’ha equivocat”.

Comentaris (11)

Trending