L’hospital assumeix el salari de les sanitàries embarassades de baixa per la Covid

El SAAS ha acabat abonant de manera retroactiva a una dotzena de professionals de la casa el percentatge que no ha cobert la CASS pel tal d’arribar al 100% de la remuneració

El logo del SAAS a l'entrada d'una de les seves instal·lacions.
El logo del SAAS a l'entrada d'una de les seves instal·lacions. ARXIU

El departament de recursos humans del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha abonat de forma retroactiva els darrers dies la part salarial no coberta, o que no ha volgut assumir la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), d’aquelles professionals sanitàries a les quals se’ls va posar de baixa laboral durant la crisi sanitària pel fet d’estar embarassades i representar la Covid per a elles un risc.

Al seu dia, el ministeri de Salut va anunciar que igual com els sanitaris que se’ls havia d’apartar de la feina per haver-se contagiat o per precaució rebrien el 100% del salari, també les sanitàries embarassades, que per precaució se’ls prescrivia la baixa mèdica, estarien igualment equiparades. Però van anar passant els dies i les afectades -una dotzena aproximadament- van veure com no tenien cap resposta positiva ni de la CASS ni del departament que comanda Joan Martínez Benazet.

-

Relacionat

Sanitàries embarassades denuncien que les institucions es renten les mans sobre la promesa que cobrarien el 100%

Així que mentre van estar de baixa, pels primers dies van rebre un 53% de la remuneració i posteriorment un 66%, en la mateixa situació, per tant, que qualsevol altre professional del país que no pot anar a treballar per una qüestió mèdica. La CASS sobretot, lamenten fonts consultades, va ‘marejar’ força les afectades. I tampoc el ministeri les va escoltar després que s’hagués fet una promesa pública.

Davant d’aquest fet. el departament de recursos humans del SAAS va assegurar a les sanitàries que no calia que patissin més. Que si en un temps prudencial ni la parapública de la Seguretat Social ni el ministeri no responien, que seria l’hospital qui respondria. I la situació, via SAAS, s’ha resolt els darrers dies i de manera retroactiva per a satisfacció de les afectades. “És un gest que s’ha d’agrair, igual com cal retreure l’actuació de les altres institucions implicades, que s’han rentat clarament les mans”, han afirmat les fonts.

Comentaris

Trending