Govern elabora un vídeo per explicar com cal utilitzar els autotests d’antígens

La prova gratuïta per a tota la població major de 6 anys es podrà recollir prop de cadascun dels comuns de residència

L'operativa establerta pels diferents comuns per dur a terme el repartiment dels tests d'antígens gratuïts.
L'operativa establerta pels diferents comuns per dur a terme el repartiment dels tests d'antígens gratuïts. SFGA

El Govern d’Andorra ha elaborat un vídeo per explicar a la població com cal realitzar els autotests d’antígens. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat la importància d’aïllar tot el nucli familiar en cas de detectar un positiu i demanar hora al +376 821 955 per poder confirmar el diagnòstic mitjançant una prova TMA.

El vídeo explica que el primer pas és una rentada de mans. Després, cal obrir l’embalatge de l’escovilló pel costat del pal, sense tocar-ne la punta que s’introdueix al nas. Seguidament, cal introduir el material sanitari al nas -amb 1,5 centímetres hi ha prou- i refregar-lo per les parets dels dos forats suaument. A continuació, s’ha de destapar el tub i posar l’escovilló a dins i fer-lo girar entre cinc i deu vegades perquè entri en contacte amb el líquid reactiu de l’interior. Per últim, cal tancar el tub amb el tap i girar-lo perquè caiguin tres o quatre gotes al lector de resultats -casella S-.

Passats entre cinc i deu minuts, es podran llegir i interpretar els resultats. Si apareix una línia vermella a la casella C, el test és negatiu. Si, a més de la línia vermella, també surt una negra a la casella T, el resultat és negatiu. Si no apareix cap línia vermella a la primera casella, el test no és concloent. El vídeo també destaca que un resultat negatiu no garanteix al 100% que no hi hagi infecció i que, per tant, s’han de seguir igualment totes les mesures de precaució.

Comentaris

Trending