El concurs per les obres al Casal Calones, desert per manca d’ofertes

Andorra la Vella ha tornat a obrir convocatòria per a adjudicar les tasques del viaducte del carrer Doctor Vilanova, que únicament va tenir una candidata fa sis mesos

Porta d'entrada al Casal Calones
Porta d'entrada al Casal Calones

El sector de la construcció passa per un moment complicat. D’una banda, és habitual que les entitats públiques tinguin dificultats a l’hora de trobar empreses que es vulguin fer càrrec d’obres petites. Però, a més, actualment els preus i l’abocador no juga a favor d’aquesta problemàtica. Aquest dimecres, el comú d’Andorra la Vella ha publicat al BOPA que el concurs per a les obres al Casal Calones ha quedat desert per no haver rebut cap oferta. Així mateix, ha tornat a obrir convocatòria per adjudicar la rehabilitació del viaducte del carrer Doctor Vilanova.

Fa uns mesos era el bon ritme el que dificultava trobar empreses. Tot i que ara aquest volum de demanda es manté, ja que hi ha una gran oferta pública, els preus estan jugant una mala passada a les constructores. Aquesta setmana el principal afectat ha estat el comú de la capital, que haurà que ajornar la primera fase de la millora de l’eficiència energètica de la façana del Casal Calones.

El recinte principal del santuari de Meritxell.

Relacionat

Els preus i l'abocador ja afecten a concursos d'obres públiques

Les tasques a les instal·lacions ja es preveien des de fa un temps, però cap empresa del país s’ha mostrat interessada en portar-les endavant. Es tractava d’una actuació petita, de poc calat. Sigui com sigui, i pels motius que sigui, no s’ha presentat ningú ni s’ha fet cap oferta per fer aquestes obres.

El viaducte del Doctor Vilanova.

Relacionat

S’ajorna la rehabilitació del viaducte del carrer doctor Vilanova

D’altra banda, el comú fa un segon intent amb la rehabilitació del viaducte de Doctor Vilanova. En aquesta ocasió, fa sis mesos, es va haver de deixar desert el concurs perquè l’única oferta presentada no complia amb els requisits que es demanaven. En el seu moment, al desembre de 2021, es va deixar en stand-by el projecte al considerar que l’import era massa elevat per fer una adjudicació directa. Per tant, ara es torna a convocar el concurs, i s’espera que es pugui adjudicar durant el mes de juliol.

Comentaris

Trending