S’ajorna la rehabilitació del viaducte del carrer doctor Vilanova

El volum de feina, especialment privada, que afronta la construcció ha provocat que només una empresa s’hagi presentat al concurs i amb una oferta que no es considera adient

El viaducte del Doctor Vilanova.
El viaducte del Doctor Vilanova. B.N.

El comú d’Andorra la Vella no podrà tirar endavant ara les obres de rehabilitació del viaducte del carrer doctor Vilanova. El concurs convocat per fer els treballs serà declarat desert. I és que només s’ha presentat una empresa que, a més, no complia els requisits requerits. Per ara, la corporació ajornarà el projecte tant perquè es prefereix no fer una contractació directa tenint en compte l’import previst com per evitar els problemes de circulació que pot comportar durant l’hivern, en una època d’alta afluència.

Que la construcció, malgrat la pandèmia, manté un bon ritme de feina no és cap secret. Al contrari, fa temps que queda clar que és el sector que, ara mateix, tira de l’economia. I ho fa, principalment, gràcies a projectes privats. L’alta demanda d’aquestes obres, però, està comportant un problema per a l’administració. Moltes empreses, carregades ja de feina, ja no es presenten als concursos públics.

Les obres de poc volum tenen ara pocs pretendents.

Relacionat

Dificultats a l’administració quan necessita trobar constructor per a obres petites

I Andorra la Vella ja ho havia patit. Va passar amb la segona fase de les obres del Teatre Comunal. En el seu dia, cap companyia es va presentar a la licitació i això les va endarrerir. Finalment, es van adjudicar de forma directa per un import de 60.000 euros i quan acabi la temporada es tiraran endavant.

El rètol exterior del Teatre Comunal d'Andorra la Vella.

Relacionat

Andorra la Vella desencalla la segona fase de la reforma del Teatre Comunal

La història s’ha repetit, ara. A l’octubre, es va engegar el concurs per impulsar la rehabilitació del viaducte del carrer Vilanova. Finalment, però, només una empresa s’ha presentat. I en la sessió de comú que s’ha de celebrar aquest dilluns, el que es proposa és declarar deserta la licitació. El motiu? Que l’oferta presentada no acaba de satisfer els requisits exigits.

Per tant, el procés s’endarrerirà. A banda, i segons fonts comunals, s’ha decidit que, per ara, no es tirarà endavant el projecte. Es considera, per un costat, que l’import és elevat i no seria prou correcte impulsar una adjudicació directa, com es va fer amb el Teatre Comunal. Per l’altre, les obres s’haurien de realitzar en plena temporada d’hivern i es considera més interessant esperar a un moment amb més afluència de cotxes a la zona, per evitar els problemes de trànsit que comportarien.

Comentaris (1)

Trending