Els preus i l'abocador ja afecten a concursos d'obres públiques

En l'últim BOPA, tres licitacions de Govern han hagut de ser declarades desertes per manca d'ofertes

El recinte principal del santuari de Meritxell.
El recinte principal del santuari de Meritxell. ALTAVEU MÈDIA

Els preus dels materials i la situació de l’abocador ja s’està deixant notar en les obres públiques o com a mínim així es reflecteix al Butlletí Ofical del Principat d’Andorra (BOPA) amb tres concursos deserts, com el de rehabilitar la base del COEX de la Massana, el santuari de Meritxell o la millora de l’accessibilitat a l’escola francesa de Sant Julià de Lòria, en els quals no s’ha presentat cap oferta.

De fet, des de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (ACODA), la seva gerent, Mònica Dalmau, ha confirmat que “són diferents casuístiques”, però “la situació actual no ajuda”, referint-se a l’increment del cost de les matèries primeres o a la impossibilitat de tenir un lloc on deixar els residus que es generen en l’obra.

Una imatge recent de l'abocador de Beixalís.

Relacionat

Les constructores aturen les obres d’excavació per la problemàtica dels abocadors

A aquesta problemàtica hi cal afegir la impossibilitat d’aplicar l’increment dels preus dels materials o aquesta, si el plec de bases o contempla, es fa en el “13è mes” i, per tant, “les obres de curta  durada ja no tenen aquesta possibilitat”.

Davant d’aquest fet, a l’executiu només li queden dues vies: la contractació directa amb la demanda de tres pressupostos, tal com contempla la llei de contractació pública, o deixar la intervenció per més endavant. En aquest sentit, i tal com han informat des de Govern, la reforma del santuari de Meritxell “és urgent” i, per tant, està previst demanar tres pressupostos per tirar-la endavant, mentre que la del COEX es deixarà en stand-by i es farà més endavant.

Etiquetes

Comentaris

Trending