Només vint alumnes de batxillerat s’apunten a les proves per pujar nota

Únicament onze faran proves presencials la setmana del 18 de maig i molts lamenten que la possibilitat oferia una opció d’increment de qualificació molt reduïda i, en canvi, presentava risc de perdre puntuació

L'escola andorrana de batxillerat.
L'escola andorrana de batxillerat.

Només una vintena d’alumnes del segon curs de batxillerat s’han acollit a la proposta per pujar nota que des del ministeri d’Educació i l’escola andorrana se’ls va fer arribar com a opció de pujar la seva nota un cop anul·lades les Proves Oficials de Batxillerat (POB). De fet, només onze dels estudiants acabaran fent els exàmens previstos per a la setmana del 18 de maig, si l’evolució de la crisi del coronavirus ho permet. Des del Govern s’assegura que la resposta ha estat més o menys l’esperada, tot i que alguns dels joves consultats des d’Altaveu atribueixen les baixes xifres al fet que l’increment de qualificació que es podia aconseguir era molt petit i que, en canvi, hi havia risc d’acabar perdent puntuació.

La proposta es va fer arribar als alumnes via correu electrònic a inicis de la setmana i dimecres es va obrir el termini per presentar la sol·licitud via un formulari penjat a la web d’Educació. Es podia optar a pujar nota en un màxim de quatre competències, fos fent un nou examen en dues setmanes fos demanant la correcció d’alguna de les proves fetes al març i que no es van avaluar arran de l’esclat de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Finalment, però, les peticions han estat molt minses.

Segons les dades facilitades per la directora de l’escola andorrana, Maite Casals, han estat 20 els alumnes que han fet la petició. En total, eren 199 els que, en circumstàncies normals, s’haguessin sotmès a les anul·lades POB. D’ells, només dos han demanat intentar pujar nota en el màxim de les quatre competències permeses i només onze hauran de fer alguna prova presencial la setmana del 18 de maig. D’aquests, sis han demanat dues proves i cinc, una. El que més s’ha demanat, de fet, ha estat la correcció d’exàmens ja fets.

L'altra gran oportunitat de pujar la puntuació seran les Proves d'Accés a la Univeritat (PAU) que es faran del 6 a 8 de juliol al Maria Moliner

“És la resposta que esperàvem”, ha afirmat Casals, tot indicant que, al seu entendre, “demostra que la decisió que havíem pres era la correcta”. La directora de l’escola andorrana ha defensat que “hem pogut donar resposta a les necessitats d’alguns alumnes als quals els faltaven algunes dècimes per poder fer la carrera que volen”. També ha valorat que, quan es va parlar amb ells, “van fer un plantejament adequat al model per competències i ho van argumentar de forma correcta”. Per tant, “amb la ministra vam veure que els podíem donar aquesta resposta”.

Sobre el dispositiu que s’haurà d’habilitat per fer els exàmens presencials, Casals ha apuntat que no hauria de comportar excessives complicacions. “Són pocs alumnes; es podrà coordinar sense molts problemes”, ha apuntat. També ha remarcat que “no serà la POB, perquè ningú les farà, sinó que serà com una prova interna del curs”.

La responsable del departament ha admès que la fórmula era limitada pel que fa a la possibilitat de pujar nota. Així, ha explicat que en el millor dels casos -que un alumne aconseguís pujar d’una nota C a l’A en quatre competències, això hagués suposat tot just 44 dècimes. “És poc, però hi ha alumnes que per poques dècimes no han pogut fer una carrera,”, ha indicat.

Justament, alguns dels estudiants consultats per Altaveu han explicat que aquest ha estat el principal motiu de la poca acceptació de la proposta. També han lamentat que pel que, en el fons, era una possibilitat de millora reduïda, hi havia el risc de perdre nota, perquè, si es feia l’examen o es demanava la correcció, aquesta nota comptava si suposada una rebaixa de la qualificació. Hi havia, apunten, “molt risc” per una pujada de nota escassa.

Els alumnes de batxillerat, però, tindran, si res es torça, una altra opció, aquesta sí potent, de pujar nota. Serà a les proves d’accés a la universitat que es facin des d’Espanya i que, per ara, es mantenen tot i la crisi sanitària. En principi, estan previstes pel 6, el 7 i el 8 de juliol a les instal·lacions de secundària del Col·legi Maria Moliner.

-

Relacionat

Educació té previst escoltar els estudiants que reclamen les POB i reiterar-los que no es faran
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença.

Relacionat

La demanda d’un grup d’estudiants de poder fer les POB posa el ministeri d’Educació contra les cordes
-

Relacionat

Educació suspèn les POB d'aquest curs, que acabarà sí o sí l'1 de juliol
L'escola andorrana de batxillerat.

Relacionat

Educació proposa als alumnes que havien de fer les POB proves limitades per pujar nota

Comentaris

Trending