Educació suspèn les POB d'aquest curs, que acabarà sí o sí l'1 de juliol

Es recupera l'última avaluació continuada per al títol de batxillerat amb la resta de condicions

-
-
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha anunciat la suspensió oficial de les POB pel que fa al batxillerat i a la formació professional. Es recupera l'última avaluació continuada per al títol de batxillerat amb la resta de condicions i amb el requisit que el curs no s'ha acabat ara. Els alumnes, però, hauran de continuar fent classe i treballs com a requisit necessari perquè se'ls doni per superarada aquesta fase educativa.

La ministra ha dit que "no hi ha temps ni benestar social per poder dur a terme les proves oficials". Pels candidats lliures de POB i POB PRO es mantenen les proves al juny perquè no tenen avaluació continuada. "En principi tothom ha de passar de curs i només es quedarà a fer una permanència l'alumne que ho necessiti", ha comentat. No s'ha mostrat preocupada per l'adquisició de coneixements dels alumnes, "ja que tindran temps per recuperar-los". Ha incidit en el suport a distància i en el treball emocional un cop es reincorporin. El curs s'acabarà quan estava previst, el 21 de juny o l'1 de juliol segons el cas.

D'altra banda, les inscripcions per beques i transport escolar es faran públiques properament. Es revisaran llindars per la crisi. Es manté com estava publicat amb l'ensenyament virtual i les vacances previstes. És a dir, les classes, passi el que passi, siguin virtuals o telemàtiques, no aniran més enllà del 30 de juny. "L'estiu no ha de ser curs escolar. Podem pensar en altres fórmules però no activitat acadèmica reglada", ha explicat Vilarrubla. 

També ha comentat que s'han facilitat 270 tauletes a famílies que les necessitaven per mantenir les classes en línia i connexió a internet a 67. S'han rebut 5 alertes a través de l'app B-resol, un projecte que ha comptat amb la col·laboració d'Andorra Telecom. Ha valorat positivament el treball a casa, "per la ràpida resposta que s'ha pogut donar".

 

Comentaris (6)

Trending