La demanda d’un grup d’estudiants de poder fer les POB posa el ministeri d’Educació contra les cordes

Hi ha un col·lectiu d’alumnes que volen cursar estudis universitaris pels quals no tenen prou nota amb l’avaluació que s’ha proposat com a solució davant la crisi de la Covid-19

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant una compareixença. ARXIU / SFGA
La demanda d’un grup d’estudiants al ministeri d’Educació per tal que se’ls permeti fer la prova final de batxillerat (POB) amb l’objectiu de millorar les notes de l’avaluació continuada està posant contra les cordes el departament que dirigeix Ester Vilarrubla. Fins al punt que diversos responsables del ministeri hauran de realitzar d’urgència diverses reunions per veure quina solució es dóna a la petició dels alumnes.

Es dóna el cas, asseguren diverses fonts, que hi ha diversos estudiants que tot i l’aprovat que suposa l’avaluació que s’ha decidit com a solució per posar punt final al curs a nivell de notes davant la situació excepcional generada per la pandèmia, en cap cas no arriben a la puntuació que els centres universitaris -especialment els espanyols- exigeixen per a determinats estudis -medicina, matemàtiques, física, aeronàutica…

Els estudiants que volien optar a fer alguna d’aquestes formacions universitàries comptaven amb les POB per tal de remuntar les qualificacions obtingudes al llarg del curs i, d’aquesta manera, estar en una millor posició per poder accedir als centres universitaris que pretenen. Sense les POB, que en principi és la solució donada pel ministeri, no tenen cap possibilitat d’accedir a la formació universitària pretesa.

D’aquí que s’ha fet arribar al ministeri una demanda perquè tot i la situació d’excepcionalitat es puguin celebrar les proves. Almenys, que les puguin fer aquells que vulguin o ho necessitin. A corre-cuita, potser avui mateix, el ministeri avaluarà la petició conscient que d’acceptar la demanda -des del punt de vista acadèmic i pel futur dels estudiants té tot el sentit, admeten les fonts- suposarà un gran enrenou per diversos professionals del departament.

Ja hi havia un important batibull abans no esclatés la crisi sanitària perquè hi havia molts dubtes sobre el sistema que s’havia inicialment dissenyat i que s’havia d’acabar de desenvolupar i, ara, amb el temps en contra i la situació derivada de les mesures de prevenció per evitar contagis que caldria adoptar encara seria tot molt més complexa. En conseqüència, reconeixen les fonts, al ministeri que comanda Vilarrubla s’està vivint un notable daltabaix.

Comentaris (5)

Trending