Educació proposa als alumnes que havien de fer les POB proves limitades per pujar nota

Els exàmens serien presencials si la situació sanitària ho permet durant la setmana del 18 de maig i amb un màxim de quatre de les competències

L'escola andorrana de batxillerat.
L'escola andorrana de batxillerat.

El ministeri d’Educació ha fet una proposta als alumnes que han vist com, per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus, se’ls suspenia les Proves Oficials de Batxillerat (POB). La idea és que puguin incrementar lleugerament la Nota d’Avaluació Contínua (NAC), que seria la que els quedarà al títol i, per tant, quan hagin de buscar l’accés a un centre universitari de cara al curs vinent. Així sí, aquesta opció és limita a un màxim de quatre competències de les de quatre hores setmanals i suposa, en realitat, molt poca probabilitat d’increment de la puntuació assolida.

Des del ministeri s’ha enviat una carta als alumnes concernits, missiva a la qual ha tingut accés Altaveu. En ella, s’indica que el ministeri i l’Escola Andorrana de batxillerat “han pres en consideració la possibilitat d’oferir als alumnes de 2n curs l’oportunitat de millorar les qualificacions obtingudes a l’avaluació del tercer semestre. S’afirma que es tracta d’una opció que “manté una coherència clara amb el nostre model per competències”.

 Així, el que s’ofereix és “la possibilitat de poder pujar nota en un màxim de quatre competències del seu itinerari”. Això sí, amb limitacions. Es poden escollir aquelles que “ja es van passar al març en el context POB”, per la qual cosa només caldrà demanar “la correcció de la prova”. O també les de “cadascuna de les assignatures de quatre hores que s’han estat treballant durant les sessions telemàtiques d’abril i maig”.

Els estudiants que vulguin acollir-se a la proposta hauran de presentar la demanda telemàticament com a molt tard divendres a les onze del matí

Per poder demanar acollir-se a aquesta opció, els alumnes hauran de complir uns requisits. En primer lloc, “haver obtingut una qualificació en la totalitat de les competències del propi itinerari a la UP 2.2”. En segon lloc, tenir un valor positiu, C o B, en la competència en la qual es vulgui optar a millorar la nota. I en tercer, “acceptar que la qualificació final de la competència que constarà al Certificat acadèmic de final de batxillerat correspondrà a la qualificació obtinguda en la darrera avaluació de la competència”.

Aquest dimecres, l’escola havia d'enviar a cada alumne un formulari amb la llista de competències a escollir i ells hauran de decidir un màxim de quatre. La resposta s’haurà de donar abans de divendres a les onze del matí. A partir de les demandes, s’organitzaria tota la logística per a la realització de les proves, que serien presencials i es farien durant la setmana del 18 de maig, sempre “seguint les indicacions sanitàries que imperin en aquelles dates”. S’avisa també que, si de les autoritats sanitàries es considerés que la celebració dels exàmens no és segura, s’anul·laria definitivament aquesta possibilitat.

La solució no sembla convèncer gaire els alumnes. En primer lloc, perquè la possible pujada de nota és mínima. Alguns l’han calculat en tot just 0,05 punts. I a més, lamenten, hi ha el risc que, si la prova no surt bé, pugui repercutir negativament. En tot cas, caldrà esperar a divendres per veure quina és la recepció que té la proposta entre els estudiants.

Comentaris

Trending