Només tres estudiants de l’Escola Andorrana no superen la prova d’accés a la universitat

Els no aptes són molt superiors tant entre els candidats lliures com en relació amb els alumnes que han fet la POB professional

-
-
Només tres dels 218 estudiants de l’Escola Andorrana que es van presentar a la prova oficial de batxillerat (POB) no han aconseguit superar-la. Aquesta prova comporta l’obtenció del títol de batxiller i, alhora, defineix la nota de tall per poder accedir a la universitat en el cas d’aquells alumnes que vulguin continuar fent estudis superiors. El nivell de suspensos -no aptes- és molt superior entre els candidats lliures i, també, en el cas del POB professional.

Les proves es van celebrar a cavall dels mesos de maig i juny i el ministeri d’Educació, tal i com ja va avançar l’Altaveu fa uns dies, n’ha lliurat recentment les notes. Aquest divendres, pràcticament una setmana després de comunicar els resultats als afectats, n’ha fet públic un balanç. Així, pel que fa a la POB, el 97,70% dels candidats presencials l’ha aprovada. A la convocatòria 2019 es van inscriure 236 candidats. D’aquests 236 candidats, 18 es van inscriure com a candidats lliures i 218 com a candidats presencials. Dels 218 candidats presencials, n’hi ha 213 d’aptes (97,70%), 2 que segueixen el procés i tindran novament l’oportunitat d’obtenir el títol a la tercera i darrera fase de la POB el mes de setembre 2019 i 3 candidats no aptes. Dels 18 candidats lliures, se n’han presentat 15 a la convocatòria del juny 2019. D’aquests 18 candidats, 3 finalitzen el procés i obtenen el títol de batxiller, 2 candidats tenen pendent realitzar les proves de la POB 3 i la resta segueix el procés d’obtenció del títol. Cal recordar que els candidats lliures disposen d’un màxim de cinc anys consecutius per obtenir el títol de batxiller a partir de la primera inscripció a la prova oficial de batxillerat. 

Quant a la prova de caràcter professional, el 73,52% dels candidats l’ha aprovada. A la convocatòria 2019 es van inscriure 68 candidats. D’aquests 68 candidats, 7 es van inscriure com a candidats lliures i 61 com a candidats presencials. En aquest cas, en facilitar els resultats genèrics no es diferencia entre lliures o presencials perquè tots els candidats van generar nota en totes les assignatures. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending