Més crítiques i possibles accions legals per les declaracions a la Batllia pel 'cas Pujol'

Comentaris

Més crítiques i possibles accions legals per les declaracions a la Batllia pel \'cas Pujol\'
Més crítiques i possibles accions legals per les declaracions a la Batllia pel \'cas Pujol\'

Continua el degoteig de crítiques i laments per la forma de procedir de la batlle especialitzada en delictes econòmics Maria Àngels Moreno davant la comissió rogatòria enviada per les autoritats judicials espanyoles que va derivar en els controvertits interrogatoris a testimonis andorrans del ‘cas Pujol’ dijous i divendres de la setmana passada a la Seu de la Justícia. 

L’advocat Manuel Pujadas ha anunciat públicament aquest divendres que estudia emprendre accions legals pel que es considera una vulneració del dret a un procés degut que tenen els declarants. Pujadas considera que l’actitud de Moreno combinada amb l’elevada participació en els interrogatoris del jutge de l’Audiència nacional espanyola José de la Mata i la fiscal anticorrupció Belén Suárez suposen “un pas negatiu de cara a la independència” dels tribunals andorrans respecte de jurisdiccions estrangeres i, per contra, contribuir a cooperar “amb una politització de la Justícia” que està molt arrelada a l’Estat espanyol però que a parer del lletrat no és el model del Principat.

Pujadas és l’advocat de la majoria dels testimonis que van declarar davant De la Mata i Suárez -els gestors bancaris Josep Maria Pallerola, Marta Pallerola i Joan Jové i l’empresari Francesc Robert- i considera que la batlle Moreno va fer una deficient interpretació de la Llei de cooperació penal internacional possibilitant, de fet, que fos el jutge espanyol qui dirigís els interrogatoris. El lletrat s’ha queixat que es fessin preguntes sobre qüestions que al seu entendre, en el cas que fossin delictives, ja havien prescrit. I ha lamentat que els interrogatoris es fessin encara no una setmana abans de prendre declaració al matrimoni Pujol-Ferrusola, en aquest cas a l’Audiència, a Madrid.

Comentaris

Trending