L’ús d’una pistola (de fogueig) i la certesa de la presència de menors van disparar l’alerta sobre el narcopís

La ‘col·laboració’ d’una de les dues arrestades inicials en la rebatejada com a ‘Operació Brotxeta’ ha estat decisiva per confirmar la participació de diverses persones en la xarxa desmantellada

-
-
La comissió d’unes amenaces realitzades amb una arma, tot i tractar-se d’una pistola simulada, de petards, i la constatació que al pis del carrer del Pui d’Andorra la Vella hi ‘feien vida’ menors molt menors, de fins a 13 anys, van fer saltar totes les alarmes dels investigadors que estaven rere les pràctiques il·lícites que se sospitava que es feien en aquell habitatge. L’element decisiu per fer saltar la investigació -que partia de la preocupació i denúncia de diferents pares- va ser la batussa que hi va haver el 23 de desembre.

Aquell dia, alguns dels estadants al pis es van enfrontar amb la llogatera, que és qui gestionava suposadament el ‘negoci’ i qui controlava els accessos, les ‘entrades’ i ‘sortides’ al domicili. Hi va haver un enfrontament que va acabar amb la intervenció de la policia perquè hi havia un noi que volia recuperar les seves pertinences després d’uns dies d’estada al pis i hi va accedir, suposadament, sense el consentiment de la titular del lloguer. La noia, de 22 anys i ara empresonada, va ser amenaçada amb la pistola de petards que després va acabar apareixent en una bossa que duia la menor que va ruixar amb gas pebre la sala d’espera d’urgències de l’hospital.

Aquesta menor era una altra de les ocupants de l’ara anomenat narcopís i tan sols tenia 13 anys. A més, no era l’únic menor amb aquella edat que passava pel domicili i s’afegia a les festes que es feien. De fet, segons fonts coneixedores de la investigació, hi havia dies que les ‘celebracions’ eren permanents, s’enllaçava el consum de drogues -els consultats han assegurat que al domicili s’hi hauria arribat a consumir cocaïna en presència d’aquests menors tan menors, un detall que no s’ha pogut precisar és si aquests adolescents també haurien consumit- i el que canviaven eren algun dels participants, perquè n’hi havia que entraven i sortien.

Tot plegat va fer que els investigadors no poguessin demorar més ja l’esclat d’una operació que s’ha rebatejat amb el nom de ‘Brotxeta’. I en què s’ha pres declaració a nombrosos menors, que ha servit per constatar les activitats que es feien al pis i, també, per definir més o menys els participants en el narcopís i la suposada xarxa que s’havia muntat al seu voltant alhora que establir rols. Segons les fonts consultades, en la concreció dels principals responsables de tot plegat hauria estat cabdal la ‘col·laboració’ d’una de les detingudes, la noia de 23 anys ingressada a l’àrea d’hospitalització de salut mental que hauria aportat moltes referències als investigadors. A més, com que hi ha grups de menors i adolescents enfrontats entre ells, això també hauria facilitat que uns delatessin a d’altres.

-

Relacionat

Pares de menors amb trastorns demanen a les autoritats policials i judicials que segueixin tibant del fil
Agents de policia escorcollant un dels pisos relacionats amb la segona remesa de detencions del 'cas Redbull'.

Relacionat

Ingressen a la presó dos dels tres detinguts per subministrar droga al narcopís
Agents de la policia regirant les estances del narcopís.

Relacionat

La policia dóna per desmantellada la cèl·lula de subministrament de droga del narcopís
-

Relacionat

Menors ingressats a salut mental comparteixen espais amb una de les inductores a marxar de casa
-

Relacionat

Empresonada la llogatera del narcopís i ingressada a salut mental la seva ‘col·laboradora’
-

Relacionat

Els investigadors estrenyen el setge sobre el proveïdor del narcopís 
Els entorns de Casa de la Vall és un dels espais on tot sovint s'apleguen adolescents i joves per consumir.

Relacionat

Operació per combatre la proliferació de droga entre menors en un 'narcopis' d’Andorra la Vella

Comentaris (1)

Trending