Pares de menors amb trastorns demanen a les autoritats policials i judicials que segueixin tibant del fil

Familiars d’adolescents amb addiccions tenen ‘controlats’ molts altres punts on els joves acudeixen per aconseguir estupefaents o fer-hi ‘festes’

-
-
El narcopís del carrer del Pui no és ni un cas aïllat ni únic. Així ho afirmen diversos pares i mares de menors amb trastorns, d’adolescents amb addiccions. Més enllà dels familiars de noies i nois que acudien a l’apartament del centre històric d’Andorra la Vella per refugiar-se o per subministrar-se d’estupefaents, d’altres persones amb joves problemàtics a casa tenen ‘controlats’ tant persones com llocs on és relativament senzill aconseguir droga. Per això demanen a les autoritats policials i judicials que no s’aturin, que no donin per tancada l’operació que s’ha rebatejat com a ‘Brotxeta’ i que continuïn tibant del fil.

Hi ha pares i mares realment preocupats per la situació que viuen algunes desenes de menors que beuen o consumeixen estupefaents amb relativa freqüència i notable quantitat. Amb vincles amb el narcopís del carrer del Pui o sense tenir-hi cap relació, diverses fonts consultades han assegurat que com a mínim tenen detectats altres domicilis on hi acudeixen menors a consumir, encara que potser el nivell de festa no arriba al del cas del Pui, que era un exemple fora de mida segons les fonts consultades.

Sia com vulgui, les diverses fonts consultades asseguren tenir pisos d’oci juvenil, per dir-ho d’alguna manera, controlats des de Santa Coloma a Ciutat de Valls passant per Encamp o Sispony. I no només citen llocs, també esmenten noms que en molts casos s’han aportat ja a la policia. Però les fonts oficials consultades recorden que perquè les autoritats policials i judicials puguin actuar no n’hi ha prou amb noms i sospites, sinó que calen proves per poder fonamentar entrades a domicilis o promoure detencions.

El que està clar, això sí, és que hi ha la seguretat en molts sectors de la societat andorrana, que el cas del Pui no és aïllat, que no vol dir que estigui connectat amb d’altres casos. En certa manera, indiquen les fonts, l’administració, les autoritats, han començat a ser conscients del problema a partir dels aldarulls de la festa major de Sant Julià. Molts dels protagonistes de l’altercat formen part d’aquesta xarxa, per dir-ho d’alguna manera, que té molts menors ‘segrestats’, i que diversos pares i mares feia temps que venien denunciant.

Els familiars, alguns, perquè en això no hi ha coincidència entre les fonts consultades, reclamen una acció decidida no només contra els joves adults que atrauen a menors sinó contra les persones que realment tenen la capacitat i acaben obtenint el benefici real amb tot el moviment de droga. En aquest sentit, les fonts consultades a nivell de pares i mares amb menors amb trastorns consideren que tot sovint s’és massa laxe amb el que es consideren cúpules dels diferents grupuscles.

Etiquetes

Agents de policia escorcollant un dels pisos relacionats amb la segona remesa de detencions del 'cas Redbull'.

Relacionat

Ingressen a la presó dos dels tres detinguts per subministrar droga al narcopís
Agents de la policia regirant les estances del narcopís.

Relacionat

La policia dóna per desmantellada la cèl·lula de subministrament de droga del narcopís
-

Relacionat

Menors ingressats a salut mental comparteixen espais amb una de les inductores a marxar de casa
-

Relacionat

Empresonada la llogatera del narcopís i ingressada a salut mental la seva ‘col·laboradora’
-

Relacionat

Els investigadors estrenyen el setge sobre el proveïdor del narcopís 
Els entorns de Casa de la Vall és un dels espais on tot sovint s'apleguen adolescents i joves per consumir.

Relacionat

Operació per combatre la proliferació de droga entre menors en un 'narcopis' d’Andorra la Vella

Comentaris (2)

Trending