La policia dóna per desmantellada la cèl·lula de subministrament de droga del narcopís

(AMB VÍDEO) A banda del principal proveïdor, que els investigadors tenien identificat de fa dies, també s’han arrestat dos homes més que participaven de la xarxa

Agents de la policia regirant les estances del narcopís.
Agents de la policia regirant les estances del narcopís.
La policia dóna per desarticulada la cèl·lula que subministrava els estupefaents que ‘corrien’ pel narcopís del carrer del Pui d’Andorra la Vella. Tot i que no es descarten noves detencions en el marc de la denominada ‘Operació Redbull’, els investigadors han detingut les darreres hores el principal sospitós de ser el proveïdor de l’habitatge que acollia menors fugits dels seus domicilis i dos homes més que participaven del mateix ‘negoci’. 

Les detencions són fruit, especialment, de la informació obtinguda pels agents durant les declaracions preses per ordre judicial a nombrosos menors, especialment noies, que en algun moment o altre havien usat el pis del carrer del Pui com a refugi o com a centre ‘d’esbarjo’. Era habitual que aquell habitatge, d’una sola habitació, servís com a lloc on els seus ocupants -que havien arribat a ser disset de cop en algunes ocasions puntuals- prenien alcohol i consumien drogues.

Els menors, amb els detalls donats, haurien permès identificar els proveïdors dels estupefaents, que solia gestionar la llogatera del domicili ara en presó provisional des de la mitjanit de divendres a dissabte. Segons les dades oficials facilitades per la policia, dos dels arrestats tenen 47 anys -entre ells el principal sospitós- i el tercer en té 27. Tots tres consten com a residents encara que el suposat màxim responsable de tot plegat s’estava en l’actualitat més a la Seu que no pas al Principat.

La policia destaca en un comunicat el seu compromís, i el de la Justícia, en "la protecció dels col·lectius vulnerables i especialment els menors d'edat"

La detenció d’aquest home, amb nombrosos antecedents la majoria d’ells relacionats amb el consum i el tràfic d’estupefaents, s’ha dut a terme aquest dimarts poc després de les 10 del matí. Encara que no han transcendit detalls sobre els arrestos, és clar que els agents de l’àrea de policia criminal afectats a la lluita contra els estupefaents han accedit almenys a un dels domicilis relacionats amb els arrestats i hi han trobat cabdells de marihuana.

En un comunicat oficial, la policia destaca que “no únicament s’ha desmantellat un narcopís, punt de distribució, sinó que alhora s’ha desarticulat la xarxa de subministrament”. també es remarca que la policia conjuntament amb la Justícia -la investigació estava judicialitzada des de l’incident que hi va haver el 23 de desembre a l’esmentat habitatge- “garanteixen la protecció dels col·lectius vulnerables i especialment els menors d’edat, dirigint la seva acció específicament cap a la salvaguarda des seus interessos i els de la societat en el seu conjunt”

-seguirà ampliació-

-

Relacionat

Menors ingressats a salut mental comparteixen espais amb una de les inductores a marxar de casa
-

Relacionat

Empresonada la llogatera del narcopís i ingressada a salut mental la seva ‘col·laboradora’
-

Relacionat

Els investigadors estrenyen el setge sobre el proveïdor del narcopís 
Els entorns de Casa de la Vall és un dels espais on tot sovint s'apleguen adolescents i joves per consumir.

Relacionat

Operació per combatre la proliferació de droga entre menors en un 'narcopis' d’Andorra la Vella

Comentaris

Trending