Empresonada la llogatera del narcopís i ingressada a salut mental la seva ‘col·laboradora’

Els investigadors estan a l’espera de poder arrestar el sospitós de subministrar els estupefaents que en part s’acabaven distribuint entre menors

-
-
La llogatera del pis del carrer del Pui que servia com a punt de consum i distribució de drogues, especialment entre menors, alhora que feia també de refugi de menors que decidien fugir de casa ja ha passat la primera nit a la presó. La batlle que instrueix la denominada ‘Operació Redbull’ va decidir anit processar i enviar al centre penitenciari la principal acusada alhora que va ordenar l’ingrés al centre de salut mental de la segona arrestada, que té greus problemes d’addiccions.

Les dues noies, de 22 i 23 anys, estan acusades d’un delicte d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga a aquests i cessió i consum d’estupefaents. Aparentment també els animaven a cometre petits furts i a ‘passar’ droga a altres persones. L’estat de salut que presenten les processades més el fet que una és la que sense embuts usava l’apartament que tenia llogat com a centre d’operacions -i per tant té un grau de responsabilitat més elevat en tot plegat- fa que aquesta segona hagi anat a la presó. No obstant, totes dues estan en règim de privació de llibertat. 

La noia que ha ingressat a salut mental se la té controlada en una habitació individual atès, entre d’altres coses, que al mateix centre hi ha menors ingressats que també tenien relació amb el narcopís. D’aquí que els professionals sanitaris han de ser molt escrupolosos per evitar contactes no desitjats. La situació és molt greu, segons diverses fonts coneixedores de la investigació, i feia temps que durava. Alhora, se sospita que el del Pui no és l’únic pis que fa les mateixes funcions. Al nucli antic d’Andorra la Vella mateix n’hi hauria algun altre

Les autoritats administratives, judicials i policials esperen que amb aquesta actuació es redueixi una problemàtica que estava sobrepassat tots els recursos de què disposa el país. De fet, per exemple el centre de salut mental mateix, no és el lloc idoni per al tractament d’aquests joves, a banda que no hi ha l’espai adient per atendre tots aquells que haurien de sotmetre’s a tractaments. I és que el pis del Pui havia arribat a acollir fins a una vintena de joves, molts menors, en un mateix moment, encara que de forma puntual.

Ara els investigadors estan pendents de la possible detenció del sospitós de subministrar els estupefaents, com a mínim, a la llogatera del pis, que al seu torn els distribuïa entre altres joves majors i els menors. En part com a esquer o paga per la comissió de petits delictes. Segons les fonts consultades, la policia, arran de les seves indagacions i d’algunes de les explicacions fetes per menors en les moltes declaracions que s’han pres des de divendres, té plenament identificat l’home, el proveïdor, però espera que es donin les condicions necessàries per enxampar-lo.

-

Relacionat

Els investigadors estrenyen el setge sobre el proveïdor del narcopís 
Els entorns de Casa de la Vall és un dels espais on tot sovint s'apleguen adolescents i joves per consumir.

Relacionat

Operació per combatre la proliferació de droga entre menors en un 'narcopis' d’Andorra la Vella

Comentaris (5)

Trending